LATGA-A siekia per teismus atgauti skolą iš LRT

LATGA-A pateikė teismui ieškinį dėl 634 927 Lt skolos išieškojimo iš Nacionalinio radijo ir televizijos.

Skola susikaupė už suteiktą teisę transliuoti Lietuvos ir užsienio muzikos, literatūros, vaizduojamo meno, taikomosios dailės, fotografijos, audiovizualinių bei dramos  autorių kūrinius. Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra kas neprašo teismo taikyti laikinąsias priemones.  

„Šiuo visiems sunkiu laikotarpiu mes privalome pasirūpinti ir apginti autorių interesus.  LRT skola LATGA-A’i, atstovaujančiai Lietuvos ir užsienio šalių autoriams, jau siekia per 600 000 litų.  Honorarų, pagal LATGA-A ir LRT sutartį, už teisę panaudoti  kūrinius  nacionalinis transliuotojas nebemoka nuo 2008 metų spalio mėnesio, išskyrus nežymias vėlesnes įmokas, - drastišką LATGA-A žingsnį paaiškino generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas. - Laukti nebegalime, skola kas mėnesį didėja. O  susikaupusias milijonines sumas tiek išmokėti, tiek išieškoti būna visuomet sunku.“

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius atremia, jog skola atsirado todėl, kad Lietuvos radiijas ir televizija, kaip ir ne viena šalies įmonė, negali ištrūkti iš įmonių tarpusavio atsiskaitymų vėlavimų grandinės. Skolininkų turi ir pati LRT.


Šiame straipsnyje: LRTLATGA-Ateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių