„Laisvės vėliavnešiai“ – patogesniu žiūrovams laiku

  • Teksto dydis:

Patriotinė laida "Laisvės vėliavnešiai" nuo šio sekmadienio Lietuvos televizijos eteryje pradedama rodyti patogesniu žiūrovams laiku - nuo 18 val.

Jau rytoj laidos vedėja Liepa Rimkevičienė drauge su žinomu žurnalistu, didžėjumi ir muzikantu Rimu Šapausku Lietuvos trispalvę, kaip padėkos ženklą už darbus, nuveiktus vardan mūsų šalies laisvės, įteiks disidentui, kunigui, vienuoliui Juliui Sasnauskui.

Žinomas vienuolis pranciškonas dar besimokydamas mokykloje pradėjo bendrauti su garsiais lietuvių rezistentais. Netrukus pats aktyviai įsitraukė į antitarybinę veiklą. 1979-aisiais pasirašė "45 pabaltijiečių memorandumą". Tais pačiais metais buvo suimtas, kalintas KGB kalėjime Vilniuje, vėliau ištremtas į Tomsko sritį. Anot laidos vedėjos, tai, kad R. Šapauskas nedvejodamas pasirinko trispalvę įteikti J. Sasnauskui, nebuvo netikėta.

"Didelė visuomenės dalis Rimą žino iš televizijos projektų, kuriuose jis kuria groteskiškus personažus, tačiau gyvenime jis toli gražu nesidangsto šmaikščiomis ar komiškomis kaukėmis. Tai labai tvirtą stuburą turintis žmogus, kurio dvasinių vertybių pamatai grįsti tikėjimu, meile artimam ir savo šaliai."

Jautrus ir prasmingas R. Šapausko susitikimas su žinomu vienuoliu pranciškonu, disidentu J. Sasnausku - jau šį sekmadienį laidoje "Laisvės vėliavnešiai" per LRT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaune

kaune portretas
siandien MILTINIO TEATRO SPEKTAKLIS ''PUIKYBE'' balandz. 23d- krepsiniui 95-svente Zalgirio arenoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių