Lady Gagos koncertas Indonezijoje atšauktas

Popmuzikos deivės Lady Gagos šou Indonezijoje sekmadienį buvo atšauktas, o organizatoriai nurodė, jog grėsmė saugumui buvo pernelyg didelė - griežtosios linijos islamistai pagrasino „chaosu“, jeigu ji atvyks į šią musulmonišką valstybę.

„Lady Gagos vadybininkai apsvarstė situaciją .... ir esant grasinimams, jei koncertas įvyks, Lady Gagos šalis atšaukia koncertą“, - žurnalistams sakė organizatorių „Big Daddy“ advokatas Minola Sebayangas.

„Kalbama ne tik apie Lady Gagos, bet ir apie tų, kurie ją stebės, saugumą“, - pridūrė jis.

Anksčiau šį mėnesį Džakartos policija atsisakė patvirtinti šou, nes „Islamo gynėjų frontas“ pagrasino smurtu, jei Lady Gaga koncertuos, ir pavadino ją „velnio pasiuntine“, scenoje vilkinčia tik „liemenėlę ir kelnaites“.

Organizatoriai užsiminė, kad buvo tariamasi dėl pasirodymo scenoje sušvelninimo, bet dainininkės vadybininkai žadėjo nesileisti į kompromisus religiniams konservatoriams ar cenzoriams nuraminti.

„Big Daddy“ direktorius Michaelas Rusli apgailestavo, kad teko atšaukti birželio 3 dieną Džakartoje suplanuotą koncertą.

„Pastarąsias kelias dienas bendravome su vyriausybe ir Lady Gagos šalimi. Vyriausybė davė pritarimą, bet kalbama ne apie leidimą, - sakė jis. - Iš tikrųjų (koncertas) atšauktas dėl susirūpinimo saugumu“.

Į koncertą, kuris turėjo būti gastrolių „Born This Way Ball“ dalis, buvo parduota daugiau kaip 50 tūkst. bilietų, bet M.Rusli sakė, kad „Big Daddy“ negalėjo surasti kitos vietos koncertui.

„Tai - milžiniškas koncertas, tad jo negalima perkelti kitur. Niekur kitur Indonezijoje negalima priimti tiek daug žmonių“, - sakė jis.

Jis taip pat tvirtino, kad 26 metų dainininkė iš Amerikos buvo „pasirengusi prisitaikyti prie Azijos kultūros“. Tačiau žvaigždės vadybininkas Troy Carteris ketvirtadienį Singapūre sakė, kad Lady Gaga, kuri su krikščionių grupių protestais susidūrė Filipinuose ir Pietų Korėjoje, nešvelnins nė vieno savo koncerto.

90 proc. Indonezijos gyventojų, kurių iš viso yra 240 mln., vadina save musulmonais. Tai didžiausia valstybė pasaulyje, kurios gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Anksčiau Indonezijoje buvo leista koncertuoti tokioms popmuzikos žvaigždėms kaip Beyonce ir „Pussycat Dolls“, bet su sąlyga, kad jos vilkės konservatyvesnius, nei įprasta, drabužius.

Lady Gaga kitą savaitę Singapūre turi surengti tris koncertus, o po to turėjo koncertuoti Džakartoje. Tai turėjo būti stotelė prieš Naująją Zelandiją, Australiją ir Europą.


Šiame straipsnyje: Lady Gaga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių