Lady Gaga perspėta laikytis „padorumo“ per koncertą Filipinuose

Amerikietė popmuzikos superžvaigždė Lady Gaga penktadienį buvo perspėta susilaikyti nuo nuogybių, nepadoraus elgesio ir šventvagysčių, kai ateinančią savaitę gastroliuos Filipinuose.

Tuojau po to, kai prieštaringai vertinamas jos pasirodymas buvo uždraustas kaimyninėje Indonezijoje, Manilos Pasajaus rajono, kur Lady Gaga turi koncertuoti gegužės 21-22 dienomis, meras Antonino Calixto sakė, jog koncertą stebės inspektoriai, kurie turės užtikrinti, kad ji neperžengtų ribos.

„Lady Gagos koncerto prodiuseriams priminėme, kad šio šou ir viso renginio metu neturi būti jokių nuogybių ar nepadoraus elgesio, kuris gali įžeisti moralę ir gerus papročius, - sakoma mero pareiškime. - Nors ir gerbiame meninę ir muzikinę raišką, jokiam žmogui ar grupei neleisiu rodyti veiksmų, kurie kaip nors gali būti abejotini“.

Lady Gaga su nepritarimu susidūrė ir kitose Azijos valstybėse, tarp jų Indonezijoje, kur policija nedavė leidimo jos šou, kilus konservatyviųjų musulmonų protestams.

Pasak A.Calixto, religinės grupės katalikiškuose Filipinuose reiškė susirūpinimą dėl Lady Gagos koncertų, o prie miesto rotušės penktadienį piketavo apie 70 vienos krikščionių jaunimo organizacijos narių, kuriuos esą įžeidžia jos daina „Judas“.

Organizacija „Biblemode Youth Philippines“ pareiškė, kad jos nariai jaučiasi įžeisti Lady Gagos muzikos ir vaizdo klipų, ypač jos dainos „Judas“, kurioje dainininkė, pasak jų, šaiposi iš Jėzaus Kristaus.

Protestų lyderis, buvęs Filipinų Kongreso narys Benas Abante sakė, kad jo organizacija planuoja pateikti teismui ieškinį prieš Lady Gagą ir jos koncertų organizatorius, jeigu atlikėja dainuos „Judas“ per koncertus Filipinų sostinėje šį pirmadienį ir antradienį.

A.Calixto sakė, kad, šios organizacijos nuomone, dainoje „išjuokiami ir koneveikiami Viešpaties Jėzaus Kristaus, kuris yra svarbiausias kiekvienam šalies krikščionių tikinčiajam, vardas ir asmuo“.

Koncertą Maniloje rengianti „Ovation Productions“ nurodė, kad jos vadovas Renenas de Guia penktadienį nieko nekomentuos.

Buvęs Manilos meras Jose Atienza taip pat nurodė, kad dainininkei ir organizatoriams gali būti skirtos baudos, jeigu būtų gauta skundų dėl rasinių arba religinių įžeidimų.


Šiame straipsnyje: Lady Gaga

NAUJAUSI KOMENTARAI

levitra bayer

levitra bayer portretas
El hombre puede planificar sus relaciones con la,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių