L. Mažylis: dar pakonkuruosiu ieškodamas to, kas irgi susiję su 100-mečiu

  • Teksto dydis:

„Žinot, aš turiu planą 2018-iems metams. Tai gal net nėra tiesiogiai susiję su radiniu, bet šis iššūkis būtų labai įdomus mano gyvenime ir labai įdomu, ar man pavyktų jį įveikti,“ – vos prieš metus Lietuvos nepriklausomybės aktą radęs prof. Liudas Mažylis jau dėliojasi naujus planus.

Lietuvai minint savo valstybingumo atkūrimo šimtmetį, profesorius vis tiek lieka paslaptingas: „Dabar dar viskas yra tokioj ankstyvoj planavimo stadijoj, tad negaliu pasakot viešai. Tačiau neminint paties fakto, dar galėčiau pasakyti, kad ne visi dalykai susiję su šimtmečiu yra atrasti, tad smagu ir konkuruoti su kitais jų ieškant.”

Pokalbis su prof. Liudu Mažyliu – šį vakarą LRT dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ 19.30 val.

Tačiau 2017-ieji buvo ypatingi ne tik mūsų šaliai, sulaukusiai Nepriklausomybės akto originalo, – didelės dovanos sulaukė ir pats Liudas Mažylis: „Stebuklų laikai dėjosi man gyvenime du kartus ir lygiagrečiai. Atsirado dukra, o po pusmečio – Sąjūdis ir politiniai pokyčiai. Pernai, 2017-siais, atsirado dokumentas, o po mėnesio – anūkė, – su šypsena kalba L. Mažylis. – Vardas yra karingos patriotės pagal žinomą meninį filmą. Kol kas aš tik planuoju žiūrėti į akis, o tos akys didelės, labai smalsios, nors mums dar tik aštuoni mėnesiai su trupučiu. Ko tos akys klaus, į tai bandysiu atsakyt.”

Pats puikiai prisimindamas savo vaikystės keliones su žymiuoju seneliu, ginekologijos pradininku Lietuvoje Pranu Mažyliu, profesorius žada šeimos tradicijas auginant anūkus išlaikyti: „Mes jau dabar Vilniuj pavažinėjam į Valakampius ir atgal, bet čia nėra labai gerai, nes tų pasivaikščiojimų metu jai reiktų miegot, o kai ji savo dideles akis išplečia ir pradeda šypsotis – tai jau reiškia, kad aš užduoties neįvykdau, nes anūkė prabudo. Čia gal ankstyvas toks smalsumas, bet va reiktų dar jai pamiegot ilgiau…”

Apie savo gyvenimą ir kelią Nepriklausomybės akto atradimo link prof. Liudas Mažylis pasakos LRT TELEVIZIJOS dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“. Kartu su juo savo gyvenimo istorijomis dalinsis ir buhalterė Janutė Fokienė bei Vilniaus A. Mickevičiaus bibliotekos vadovas Petras Zurlys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsireiškimas

apsireiškimas portretas
nutinka tik kartą per šimtmetį ......... deja

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Gerbiamas PROFESORIAU, tai ką Tamsta padarėte - LIETUVA NEPAMIRŠ NIEKADOS! Dabar Tamstos laukia NAUJA UŽDUOTIS - "ATRASTI" tai kas PASAULIUI jau žinoma bet iki šiol nuo visuomenės ir PASAULIO slepiama! Tai LIETUVOS VARDO - TŪKSTANTMETĮ!!! Prieš 10 metų prop. V.Landzbergiui buvau įteikęs ištrauką iš Lietuvos Ministro Pirmininko ir istoriko Augustino Voldemaro Knygutės " LA LITHUANIE ET SES PROBLEMĖS " Tomas I "Lithuanie ET ALLEMAGNE" (psl. 80) ištrauką! Šioje ištraukoje minimas Krivių Krivaičio Prutenio (VI amžius) brolio VAIDEVUČIO - VYTAUTO sūnaus vardas LITWO - LIETUVA!!! Šiam vardui jau per 1000 METŲ! PADĖKIME JAM GIMTI!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių