Kūrėjams ir kultūros veikėjams įteiktos premijos

  • Teksto dydis:

Šiandien Kultūros ministerijoje įteiktos beveik dvi dešimtys premijų kūrėjams ir kultūros veikėjams.

Šiųmetinės Kultūros ministerijos premijos skirtos 16 asmenų, vienai viešajai įstaigai ir vienam kūrėjų kolektyvui, pranešė ministerija.

Už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus premijos skiriamos įstaigos „Stalo teatras“ direktorei Saulei Degutytei–Šiekštelienei, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos dėstytojai Julijai Ikamaitei bei Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Lėno kaimo padalinio vyresniajai bibliotekininkei Daivai Misiukienei.

Janinai Garbenienei, Algimantui Mieliauskui ir Indrei Skablauskaitei premijos skiriamos už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Už muziejų vertybių restauravimo darbus eurų premija skiriama Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro Grafikos restauravimo dirbtuvių eksperto kategorijos pergamento restauratorei Daliai Jonynaitei.

Fotomenininkui Arturui Valiaugai bus įteikta Balio Buračo fotografijos meno premija, Birštono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Alina Jaskūnienė bus apdovanota už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose.

Metų debiuto premija atiteks operos solistei Justinai Gringytei, Jaunojo kūrėjo premijos įteiktos poetui ir dramaturgui Mindaugui Nastaravičiui, aktorei ir režisierei Karolinai Žernytei, pianistui Robertui Lozinskiui, tarpdisciplininio meno kūrėjai Neringai Černiauskaitei, taip pat šiuolaikinės operos kūrėjų kolektyvui – Vaivai Grainytei, Linai Lapelytei, Rugilei Barzdžiukaitei.

Mikui Vaicekauskui įteikta Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui – už darbus, susijusius su Kristijono Donelaičio palikimo tyrimais ir šaltinių publikavimu. Jurbarko kultūros centro kultūrinių renginių organizatorius Gintaras Zareckas apdovanotas už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose.

Žaislų muziejus premiją gavo už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus.

Premijas įteikė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Premijos kūrėjams ir kultūros veikėjams siekia nuo 1064 eurų iki 1710 eurų, įstaigoms – iki 2926 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių