Kultūros ministerija apdovanojo mecenatus

  • Teksto dydis:

Vilniuje verslo atstovams pirmą kartą įteikti Kultūros ministerijos specialiai Lietuvos kultūros mecenatams sukurti ženklai.

Metų kultūros mecenatams ženklai įteikti penktadienį per tradicinį „Metų Gazelės“ verslo apdovanojimų renginį, pranešė Kultūros ministerija.

2014 metų kultūros mecenatų ženklai įteikti Ramūnui Karbauskiui už suteiktą paramą projektams, kūrusiems Naisių bendruomenės gerovę; Sauliui Karosui – už ilgametį verslo ir kultūros bendradarbiavimo skatinimą; „Vilniaus miesto opera“ mecenatams Tomui Kučinskui, Arvydui Avuliui, Nerijui Dagiliui, Jonui Garbaravičiui, Viliui Kavaliauskui, Bjornarui Lundui, Nicolui Ortizui, Rolandui Valiūnui, Rolandui Viršilui, Antanui Zabuliui - už suteiktą paramą jauniesiems menininkams.

Specialus kultūros ministro 2014 metų kultūros mecenato diplomas bus įteiktas Gediminui Kuprevičiui už ilgametį verslo ir kultūros bendradarbiavimą. Diplomas bus įteiktas penktadienį ministro padėkos vakare mecenatams Taikomosios dailės muziejuje.

Kultūros ministerija šiais metais pirmą kartą pakvietė organizacijas siūlyti apdovanoti kultūros mecenatus garbės ženklais „Metų mecenatas“. Kandidatus ženklams gauti kultūros ministrui siūlė juridiniai ir fiziniai asmenys, įgyvendinantys kultūros ir meno projektus Lietuvoje. Kandidatus vertino komisija, kurią sudarė valstybės tarnautojai, verslo bei kultūros atstovai.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis per ceremoniją pastebėjo, kad vieno grasiausių Lietuvos diplomatų, filantropų ir mecenatų, kompozitoriaus Mykolo Kleopo Oginskio metai - 2015-ieji - bus ypatingi Lietuvos kultūros ir verslo bendradarbiavimui, bus ieškoma naujų bendradarbiavimo formų, pradėta įgyvendinti kultūros mecenatystės strategija. 

„Turime ne tik įvertinti ir padėkoti tiems, kurie negaili nei laiko, nei lėšų, kad menas ir kūryba žengtų pirmyn. Norisi Lietuvoje prikelti senas tradicijas, kai valstybė vertino mecenatus, mokėdavo juos pagerbti ir skatinti. Svarbu ir tai, kad Metų kultūros mecenatams ženklai teikiami tradiciniame „Metų Gazelės“ verslo apdovanojimų renginyje ir tampa pavyzdžiu jaunam, besistiebiančiam ir veržliam verslui“, - pranešime cituojamas Š.Birutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių