K.Uinskas: P.Čaikovskio koncertas - tarsi pasaka

Po metų pertraukos vasario 21 d. pianistas Kasparas Uinskas grįžta į Lietuvos nacionalinės filharmonijos sceną su legendiniu P.Čaikovskio Koncertu fortepijonui ir orkestrui Nr. 1, b-moll, op. 23.

„Visuomet svajojau groti šį romantinį, virtuozinį ir nepaprastai gražų koncertą. Neatsitiktinai jis yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių visų laikų klasikinės muzikos kūrinių. P.Čaikovskio pirmasis koncertas yra tarsi pasaka, kuri niekada nenusibosta, pasaka, kurios norisi klausytis dar ir dar. Man didelis džiaugsmas atlikti šį fortepijoninį koncertą Vilniuje“, - ruošdamasis koncertui sakė pianistas K.Uinskas.

Šeštadienį jis gros su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Maestro Juozo Domarko. Su jo vadovaujamu orkestru pianistui jau teko koncertuoti 2005 m. atliekant F.Chopino antrąjį koncertą f-moll.

Programoje klausytojai taip pat išgirs rusų klasiko A.Skriabino kūrinį „Ekstazės poema“ dideliam orkestrui bei kūrybinės veiklos 30-metį mininčio kompozitoriaus Arvydo Malcio Antrąją simfoniją.

Apie K.Uinską

K.Uinskas groti fortepijonu pradėjo būdamas šešerių savo gimtajame mieste Druskininkuose. 1990 m. atvyko į Vilnių studijuoti Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, vėliau tęsė studijas B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, kurią baigė 1997 m. Aukštosios mokyklos studijas pradėjo Varšuvos F.Chopino muzikos akademijoje. 2001 m. jam buvo suteikta Vladimiro Horowitzo vardo stipendija studijoms garsiojoje menų mokykloje „The Juilliard School“ Niujorke (JAV). Magistro studijas K.Uinskas baigė 2007 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Didžiojoje Lietuvos scenoje su soline programa jis debiutavo 2007 m. rudenį. Programą jis taip pat pristatė garsiausiose pasaulio salėse - Niujorko „Carnegie Hall“, Vašingtono „J.F.Kennedy Center Millennium Stage“, Londono „Wigmore Hall“ bei Berlyno filharmonijoje. Niujorke taip pat buvo įvertintas ir 2006 metais išleistas K.Uinsko kompaktinis diskas, kuriame - pianisto mėgstamo kompozitoriaus F.Chopino kūriniai. 2007 m. pabaigoje Niujorko klasikinės muzikos radijas „WQXR. The Classical Music Radio of The New York Times“ žymaus fortepijoninės muzikos kritiko Davido Dubalio vedamoje laidoje „Reflections from the Keyboard“ transliavo įrašus iš K.Uinsko albumo.

VIETA: Lietuvos nacionalinė filharmonija, Aušros Vartų g. 5, Vilnius.

LAIKAS: vasario 21 d. 19 val.

KAINA: 20-50 Lt.


Šiame straipsnyje: Uinskaspianistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių