Kostiumų dailininkė: Jasonui Stathamui – išskirtiniai drabužiai

Ar Jasonas Stathamas yra „prekės ženklas“? „Ne, po galais, kodėl turėčiau toks būti?“ – išgirdęs tokį klausimą atšauna 44 metų britų aktorius Jasonas Stathamas.

Holivudo veiksmo filmų superžvaigždė tvirtina, kad jam nusispjaut į tai, kaip jis atrodo. Jasonas Stathamas niekada nepatenka į stilingiausių ar geriausiai besirengiančių planetos vyrų dešimtukus, tačiau milijonai aktoriaus gerbėjų kopijuoja kiekvieną jo aprangos detalę.

Vis dėlto naujausio Jasono Stathamo veiksmo filmo „Profas“ kostiumų dailininkė – „Oskaro“ laureatė Ann Roth, kūrusi kostiumus tokiems kino klasika tapusiems filmams kaip „Valandos“, „Anglas ligonis“, „Šaltasis kalnas“, teigė, kad aprengti Jasoną Stathamą užduotis ne iš lengvųjų, nes kiekvienas kostiumas turi būti sukurtas specialiai jam.

Juostoje „Profas“ Jasonas Stathamas suvaidino buvusį elitinių policijos pajėgų agentą Luką. Vyras neseniai neteko šeimos ir gyvenimas jam nebeturi prasmės. Lukas ateina į metro, ketindamas pulti po traukiniu. Stotyje jis pamato rusų mafijos smogikus, persekiojančius 10 metų mergaitę. Lukas stoja jos ginti. Išaiškėja, kad mergaitę persekioja ne tik rusai, bet ir kinų mafija bei korumpuoti Niujorko policininkai.Vos per vieną parą Lukas apvers visą Niujorką aukštyn kojomis, kad išgelbėtų mergaitės gyvybę.

„Lengviausia buvo sukurti rusų mafiozų kostiumus. Tereikėjo nukeliauti į prekybos centrą. Tai juodos spalvos drabužiai – šiek tiek sidabro atspalvio, na, žinote, visa ta nuspėjama gatvės apranga, – šypsojosi Ann Roth. – O Jasonas... Kiekvienas drabužis turėjo būti pasiūtas specialiai jam, nes jis – išskirtinis. Net ir kelnės jam buvo siuvamos ir tuomet suglamžytos, aptrintos, kaip ir turi būti po tų visų pašėlusių veiksmų, į kuriuos įsivelia jo veikėjas“.

Kadangi Jasonas Stathamas, kaip ir galima tikėtis, filme beveik kiekvienoje scenoje su kuo nors grumiasi, kelnės jam buvo dar ir specialiai platinamos, kad aktorius galėtų lengvai judėti ir nevaržomai atlikti kovų veiksmus.

„Filmo pradžioje Lukas vilki nešvarius pilkos spalvos marškinėlius ir šviesias kelnes. Catherine Chan, kuri suvaidino persekiojamą mergaitę, – geltoną suknelę. Norėjau, kad Jasono ir Catherine personažai žengtų per miestą, kuris yra pilkas ir tamsus, vilkėdami blyškių spalvų drabužius, kurie kontrastuoja su ryškia Azijos ir Rusijos mafiozų apranga“, – sakė Ann Roth.

„Profo“ kostiumais buvo patenkintas filmo režisierius Boazas Yakinas („Prisiminkite „Titanus“).

„Ann yra nuostabi kostiumų dailininkė – ji dirba su aktoriumi, padeda jam atskleisti personažą. Jos sukurti kostiumai yra tarsi veikėjų vidinio pasaulio atspindys. Aktorius repeticijų metu apsivelka kostiumą ir staiga – bam – prieš tave stovi personažas. Buvau pakerėtas jos darbo“, – pagyras menininkei žarstė režisierius.

Filmas „Profas“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja gegužės 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
man patinka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių