Konkurse „Mis Visata“ galės varžytis ir transseksualės

Konkurso „Mis Visata“ organizatoriai keičia konkurso sąlygas, kad nuo 2013 metų renginyje galėtų dalyvauti ir lytį keitusios moterys, antradienį pranešė organizatoriai ir gėjų teisių grupė GLAAD.

Sprendimas dėl taisyklių keitimo priimtas po didžiulio žiniasklaidos dėmesio susilaukusio Kanados atstovės Jennos Talackovos diskvalifikavimo iš būsimų „Mis Visata“ rinkimų Kanadoje dėl to, kad ji „negimė moterimi“.

Dvidešimt trejų metų J.Talackovą, kuriai lyties keitimo operacija buvo atlikta prieš ketverius metus, į konkursą sugrąžino pats organizacijos „Mis Visata“ (Miss Universe) savininkas Donaldas Trumpas. J.Talackovos Kanados pase, vairuotojo pažymėjime ir kituose dokumentuose nurodyta, kad ji yra moteris.

Po šių pakeitimų „Mis Visata“ prisijungia prie kitų prieš transseksualų diskriminavimą pasisakančių konkursų ir varžybų, tokių kaip Olimpinės žaidynės, „Amerikos skautės“ ar „Amerikos Topmodeliai“, skelbia Gėjų ir lesbiečių sąjunga prieš šmeižtą (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation, GLAAD).

Visame pasaulyje šiuo metu vyksta nacionaliniai grožio konkursai, kurių nugalėtojos varžysis dėl vėliau šiemet vyksiančio 2012 metų „Mis Visata“ vardo.


Šiame straipsnyje: mis Visata

NAUJAUSI KOMENTARAI

galės

galės portretas
Bet tada konkursas vadinsis miss iškrypeliai

Jonas

Jonas portretas
Geriau tegul varzosi HYPERSEKSUALES-butu smagiau. O trans..., skers...ir kitoms sekspakraipoms galima organizuoti ATSKIRUS KONKURSUS, pvz.:-mr. pedofilas, misis ir mr Lietuvos gejus ir pan.

kęstas

kęstas portretas
pinigų darymas surenkant naivius pažiopsoti , sveikieji tai neeis žiūrėti kas yra dižiausias gaidys ar homoseksualas yra - daugiau kvailumo ir saldainių mums reikia
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių