Konkursą į Lietuvos kultūros atašė pareigas Prancūzijoje laimėjo A. Zdančiūtė

  • Teksto dydis:

Konkursą eiti kultūros atašė pareigas Prancūzijoje laimėjo vadybininkė Austė Zdančiūtė.

Kaip BNS informavo Kultūros ministerija, penktadienį vykusiame konkurse varžėsi septyni pretendentai.

A. Zdančiūtė yra įgijusi vadybos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje, taip pat baigusi Vilniaus universitetą bei įgijusi leidybos profesinio bakalauro laipsnį Paryžiaus Rene Descartes'o (Rene Dekarto) universitete. Ji daugelį metų dirbo su kino projektais, pastaruoju metu buvo viešosios įstaigos „Meno avilys“ projektų vadovė ir koordinatorė, taip pat Žmogaus teisių kino festivalio „Nepatogus kinas“ programos sudarytoja ir koordinatorė.

„Prancūzija – labai svarbi Lietuvos kultūrai. Prancūzai yra jautrūs menui, kūrybai, jie turi gilias tradicijas ir subtilų suvokimą, jie nebijo iššūkių mene, kine ir kitose kultūros srityse. Lietuvos menininkai, kūrėjai yra įdomūs Prancūzijai, todėl tikiuosi, kad naujosios kultūros atašė užsidegimas ir energija padės atrasti jungtis tarp menininkų iš Lietuvos ir Prancūzijos, tarp meno vadybos profesionalų ir abiejų šalių meno bei kultūros centrų ir institucijų“, – pranešime teigia kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Konkursą laimėjusi pretendentė gali pradėti eiti pareigas, gavusi įstatymų nustatyta tvarka išduodamą asmens patikimumo pažymėjimą bei pritarus Lietuvos užsienio reikalų ministerijai. Kultūros atašė kadencijos trukmė – treji metai.

Šiuo metu kultūros atašė pareigas Prancūzijoje eina Vida Gražienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių