Komikui Giedriui Arbačiauskui teko žmogžudžio vaidmuo

Netrukus LNK pradės intriguojantį vasaros sezoną, kuriame be žiūrovų pamėgto serialo „Pavogta meilė“ naujo sezono, serialo „Šeimynėlė“ premjeros – ir visiškai naujas lietuviškas serialas „Namai, kur širdis“.

Visų žinomas ir mėgstamas komikas Giedrius Arbačiauskas naujajame LNK seriale „Namai, kur širdis“ pasirodys dramatiškame girininko Jokūbo vaidmenyje. Nors didžiajai visuomenės daliai aktorius pažįstamas kaip linksmas „Dviračio šou“ personažas, tačiau šį kartą žiūrovai įsitikins, kad jis taip pat ir talentingas dramatiškų vaidmenų kūrėjas.

„Vaidinimas - tarsi pabuvimas kito kailyje, todėl tai darau atsakingai, ieškau personažų motyvacijos ir pateisinimo. Jei laiko mažiau, reikia tarsi nerti į vaidmenį, tada labiau veikia instinktai. Vaidindamas komiškus personažus neleidžiu jiems pavirsti pikta ironija. Noriu, kad sukurtas personažas būtų juokingas, žaismingas, ieškau, kuo personažas susijęs su manim.“

Giedriaus personažo gyvenimas buvo labai sunkus, jis ką tik išėjo iš kalėjimo už žmogžudystę, kurią įvykdė gindamas savo jaunystės meilę Viliją (akt. Jūratė Vilūnaitė). Ši gyvenimą sugriovusi klaida išskyrė jaunus mylimuosius. Jokūbas, nenorėdamas griauti Vilijos gyvenimo, paliko ją, bet niekad nenustojo jos mylėti. Vilija, įskaudinta ir atstumta, nuslėpė, kad yra nėščia, išvyko į miestą ir ištekėjo už Arūno (akt. Jurgis Damaševičius).

Greitai paaiškėja, kad seniai palaidota meilė dar neišblėsusi, o Vilija, grįžusi į gimtinę pamato Jokūbą pirmą kartą po daugelio metų. Herojus jau nuo pat pradžių skiria daug kliūčių – kerštingų žmonių intrigos, paslaptys bei  nuoskaudos, o žmogžudžio reputacija kelia kaimo žmonių įtarumą ir baimę. Jokūbas teturi vieną ištikimą draugą – šunį Varį.

„Jokūbas yra vienišas, atsiskyręs. Laikui bėgant personažas atšyla, išmoksta bendrauti iš naujo, jo aplinkoje atsiranda žmonių, kurie ištraukia iš vienatvės liūno. O vaidinti su šunimi buvo labai įdomi patirtis, reikia daug prisitaikymo, o tuo pačiu reikia ir išpildyti režisieriaus užduotis.“

Asmeninis Giedriaus gyvenimas taip pat spinduliuoja ramybe - aktorius augina du sūnus ir jau daug metų džiaugiasi idilišku šeimos gyvenimu. Tačiau, kaip ir beveik kiekvienam žmogui, Giedriui buvo ir sunkių periodų, jis teigia, jog Jokūbo personažas jam priminė, savo paties, kažkada kilusias abejones ir norą atsiskirti ir gyventi kaime.

Gyvenime Giedrius Arbačiauskas yra ramus, išlaikytas, inteligentiškas žmogus. Kaip pasakė vienas filmavimo grupės narys, „nemaniau, kad dar tokių žmonių yra“.  Pertraukose tarp filmavimų aktorius visada išlieka ramus, net, galima sakyti, jo beveik nesijaučia. Juk ne paslaptis, kad dauguma aktorių yra gan egocentriški ir itin mėgstantys dėmesį, tačiau Giedriui, matyt, dėmesio pilnai užtenka, kai jis vaidina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių