Kodėl „iPhone SE“ ir kodėl dabar?

  • Teksto dydis:

Į „iPhone SE“ būtų neteisinga žiūrėti kaip į mums jau įprastus „iPhone“ įrenginių atnaujinimo ciklus. Iki „iPhone 5S/5C“ „Apple“ išmanieji telefonai pasirodydavo gana nuspėjama tvarka: nauja versija, po metų patobulintas vidinės konstrukcijos „įdaras“ sename korpuse, dar po metų – vėl nauja versija.

„iPhone 5С“ plastmasiniame korpuse ir mažesnės kainos buvo pirmas naujas žingsnis. Kitas nukrypimas nuo „Apple“ telefonų leidimo strategijos tapo vienalaikis „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ įrenginių išleidimas. Ir štai, šių metų pavasarį sulaukėmė naujo telefoninio obuolio derliaus – „iPhone SE“.

Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų manymu, šio telefono užduotis nėra sužavėti naujomis technologijomis ar šviežiu dizainu. „iPhone SE“ – tai grynas pragmatikas ir pirmiausia, tai yra rinkodarininkų ir tik vėliau – inžinierių vaikas. Telefoną sukūrė tam, kad „Apple“ kompanijai jis atrastų naujas rinkas ir priviliotų anksčiau nepasiekiamus naudotojų segmentus. Galbūt „iPhone SE“ – tas, kuris sukels pabėgėlių iš „Android“ įrenginių srautą? Parodys laikas, o kol kas pažiūrėkite išsamiau, koks jis.

 

Dizainas ir svoris

Išoriškai ir pagal svorį „iPhone SE“ niekuo nesiskiria nuo „iPhone 5S“ modelio. Tai lengvas korpusas su metaliniais rėmeliais, kuris patogiai guli rankoje. Dydis toks, kad leidžia lengvai dideliu pirštu pasiekti bet kokį ekrano tašką. Lyginant su „iPhone 5S“, buvo pakeista nupjautų metalinio korpuso apvado kraštų danga, kurie taip pat funkcionuoja kaip antena ir dabar yra matiniai.

Kai kas mano, kad 2013 metų dizaino panaudojimas naujame įrenginyje yra nesėkmingas žingsnis. Pademonstruoti aplinkiniams tai, kad jūsų rankose naujas modelis bus nelengva – tam reikėtų įsigyti netradicinės spalvos „iPhone SE“ modelį ir naudotis juo be dėkliuko.

Ekranas

Du pagrindiniai „Apple“ išmaniųjų telefonų pasirinkimo frontai – kaina ir ekrano įstrižainė. Pasinaudojus ir „iPhone SE“, ir „iPhone 6S Plus“ ko gero daugelis nuspręstų nepirkti pirmojo ir pataupytų antrajam. Taip pasielgtų tie, kuriems didelė ekrano įstrižainė nekelia naudojimosi nepatogumų. Tačiau yra labai daug žmonių, (be to ir užsienio žiniasklaidoje taip pat buvo apie tai rašyta), kuriems 4 coliai yra idealaus telefono dydis. Todėl nuostabu, kad „Apple“ atsižvelgė į žmonių pageidavimus ir pasiūlė tokį sprendimą. Naudotis įrenginiu viena ranka tikrai labai patogu ir nebaisu, kad jis gali lengvai išslysti iš delno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių