Mugės lankytojai perskaitytas knygas keis į medelius

  • Teksto dydis:

Vasario pabaigoje Vilniuje vyksiančioje knygų mugėje, Žaliosios knygų akcijos stende, bus galima palikti nebereikalingas, lentynose dulkančias knygas. Akcijos organizatoriai jas vėliau parduos ir už gautas lėšas viešose erdvėse sodins medelius.

„Kauno mieste Žalioji akcija sėkmingai rengiama jau ne pirmus metus, o dabar didžiausiame knygoms skirtame renginyje šalyje proga apie ją daugiau sužinoti turės ir knygų mėgėjai iš visos Lietuvos“, – sako akcijos iniciatorius ir asociacijos „Visuomenės gerovė“ vadovas Jonas Plenta.

Tai, kad žmonių atneštos knygos yra noriai perkamos, rodo kad daugelis namuose laikomų, bet šeimininkams nereikalingų leidinių yra įdomūs ir aktualūs kitiems.

Pasak akcijos organizatorių, dovanojama pačių įvairiausių knygų – nuo lietuvių ir užsienio literatūros klasikų iki patarimų buityje knygų bei mokyklinių vadovėlių. Atnešama ir kelis dešimtmečius skaičiuojančių, ir visai neseniai išleistų leidinių.

Žalioji knygų akcija startuoja šią savaitę Kaune ir tęsis iki šių metų spalio mėnesio. Knygas galima atnešti į Kauno miesto seniūnijas ir prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusi Knygų turgų. Knygų mugėje dovanojami leidiniai bus priimami Žaliosios knygų akcijos stende (2 salė, 1 stendas).

Akcija jau buvo rengiama 2011 ir 2013 metais. Kaskart buvo surinkta po keliasdešimt tūkstančių knygų, o už gautas lėšas pasirūpinta medelių sodinimu greta Kauno mokyklų ir darželių bei atsodinta liepų alėja šalia Karaliaus Mindaugo prospekto. Neparduotų knygų dalis buvo padovanotos Kauno vaikų klinikoms, įvairioms kitoms institucijoms. Šiais metais akcijos pabaigoje planuojama įrengti keliolika mini bibliotekėlių Kauno klinikų laukiamuosiuose.

2011 m. akcija gavo LR Aplinkos ministerijos „Geriausios aplinkosauginės akcijos“ nominaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių