Knygos apie H. Clinton leidėjas suabejojo Amazon skaitytojų vertinimais

  • Teksto dydis:

Naujos knygos apie Hilary Clinton (Hilari Klinton), pavadintos „Kas nutiko?“ (angl. What Happened?), leidėjas abejoja tinklalapyje „Amazon“ patalpintais skaitytojų atsiliepimas, praėjus vos dienai po knygos pasirodymo prekyboje.

Antradienį išleistoje knygoje H.Clinton pasakoja apie pernai metais pralaimėtus prezidento rinkimus.

Trečiadienį ryte „Amazon“ pasirodė daugiau nei 1500 atsiliepimų apie knygą, daugelyje kurių, užuot vertinę knygą, skaitytojai reiškė savo nuomonę apie demokratų kandidatę, ją labai gyrė arba smarkiai peikė.

„Sunku patikėti, kad apytiksliai 1500 žmonių pernakt perskaitė Hillary Clinton knygą ir apsisprendė, kad knyga nuostabi arba klaiki“, – „The Associated Press“ naujienų tarnybai sakė leidyklos „Simon & Schuster“ atstovas Jonathanas Karpas (Džonatanas Karpas).

Pasak jo, leidykla viliasi, kad knygos vertinimai internete atspindės knygą perskaičiusių žmonių nuomonę.

Trečiadienį „Amazon“ iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti šią situaciją.

What Happened?

Savo atsiminimų knygoje 69 metų politikė prisiima dalį atsakomybės už netikėtą pralaimėjimą – „Mano klaidos degina mane iš vidaus“, – rašo ji apie permainingą prezidento rinkimų kampaniją, pasibaigusią jos netikėtu pralaimėjimu.

Jau ketvirtį amžiaus iš politinės arenos nesitraukianti buvusi valstybės sekretorė, iki šiol retai visuomenei leisdavusi vertinti ką nors daugiau nei jos profesinę veiklą, pasakodama apie savo išgyvenimus po rinkimų naujojoje knygoje atskleidžia ir savo pažeidžiamą pusę.

Ji prisipažįsta, kad nebuvo nė dienos, kad nebūtų pagalvojusi apie savo pralaimėjimo priežastis.

„Dar kurį laiką tai bus skaudu“, – rašo H.Clinton.

Tačiau politikė neketina ignoruoti įvairių prie jos pralaimėjimo prisidėjusių išorinių veiksnių, tarp jų ir Rusijos bandymus paveikti rinkimų rezultatus, kritiką JAV žiniasklaidos priemonėse, Federalinio tyrimų biuro (FTB) pradėtą tyrimą dėl jos privataus elektroninio pašto serverio naudojimo tarnybos reikalais ir jos varžovo, Berni Sanderso (Bernio Sanderso), strategiją.

„Nė vienas iš mano čia paminėtų veiksnių nemažina mano jaučiamos atsakomybės arba skaudulio, kad aš visus nuvyliau“, – rašo H.Clinton savo naujoje knygoje.

„Tačiau aš neketinu purkštauti ar išnykti. Ruošiuosi daryti viską, kas yra mano galioje, kad visaip paremčiau stiprius demokratų kandidatus“.

Antradienį Niujorke H.Clinton pradėjo knygos pristatymo turą, per kurį ji dalindama autografus aplankys 15 šalies miestų. Taip pat numatyti jos pasirodymai vakarinėse televizijos pokalbių laidose, radijo programose ir tinklalaidėse.

Dėl gausių išankstinių užsakymų šie 494 puslapių memuarai, kuriuose D.Trumpas yra vadinamas nekompetentingu, nevertu, seksistu „melagiu“, jau pateko į perkamiausių internetinės prekybos milžinės „Amazon“ knygų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių