Klaipėdiečio tapytojo R.Marčiaus parodoje – atminties migla

  • Teksto dydis:

Trečiadienį 18 val. uostamiesčio galerijoje „si:said“ lankytojams duris atvers Rolando Marčiaus naujų kūrinių paroda „Nepamenu tavo veido“.

R.Marčius kūryboje skleidžiasi rentgeno estetikos tema. Menininkas ieško jungčių tarp emocinės būsenos, prigimties ir fizinio kūno, atmesdamas bet kokias nuorodas į personalijas. Jis siekia minties daugiasluoksniškumo, netikėtumo, spalvos gylio ir dermės.

Naujajame cikle „Nepamenu tavo veido“ (2013 m.) autorius koncentruojasi į žmogaus veidų niveliaciją, galvą be veido. Jis pastebėjo, kad laikui bėgant iš atminties išsitrina ne tik fragmentiškai sutiktų žmonių, bet ir artimųjų veidai – nebeatmename tikslių bruožų, akių spalvos, duobučių skruostuose šypsantis, apgamo žande, tarsi visa daugiau ar mažiau nusitrynę...

Tapytojas R.Marčius gimė ir užaugo Klaipėdoje. 1994–1998 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje. 1998–2009 m. gyveno ir dirbo JAV. Nuo 2012 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Šiuo metu gyvena ir kuria gimtajame mieste, aktyviai dalyvauja parodose, pleneruose, organizuoja meno dirbtuves.

R.Marčiaus tapybos paroda „Nepamenu tavo veido“ uostamiesčio galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28) veiks iki rugsėjo 3 d.

Šiąvasar Klaipėdoje atidarytos naujos galerijos „si:said“ projektą remia Lietuvos kultūros ministerija. Jam įgyvendinti klaipėdietė meno vadybininkė Skaistė Kazarauskaitė gavo Kultūros ministerijos stipendiją. Šioji šiuolaikinio meno paroda – jau trečioji, rengiama „si:said“ galerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių