Kinijos kultūros ministras: šalį apėmė tikra lietuviškos kultūros karštinė

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 22 d., vizito Kinijoje metu, įvyko dvišalis kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson susitikimas su Kinijos kultūros ministru Luo Shugang.

„Lietuva savo kultūra yra didelė šalis, kurios įtaka Kinijoje yra itin matoma. Kinija šiuo metu patiria tikrą Lietuvos kultūros karštinę. Bilietai į kultūros renginius yra žaibiškai išperkami, juntame čia dirbančių Lietuvos atstovų dėmesį ir indėlį į kultūros ryšius, šis bendradarbiavimas mus itin džiugina“, – sutikimo metu teigė Kinijos kultūros ministras.

Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson padėkojo Kinijos kultūros ministrui už puikiai organizuotą Kinijos bei Rytų ir Vidurio Europos šalių forumą, kuris lemia dar intensyvesnį bendradarbiavimą kultūros srityje bei Lietuvos ir Lietuvos kultūros matomumą Kinijoje. „Svarbu, kad šis bendradarbiavimas sukuria sąlygas inicijuoti bendradarbiavimo tinklus, surasti partnerius – kultūros organizacijas, kultūros profesionalus, kurie per kelerius metus tapo patikimais mūsų partneriais“, – pabrėžė kultūros ministrė.

Susitikimo metu buvo keliamas vizų be žyminio mokesčio klausimas kultūros profesionalams, galimybė organizuoti Kinijos kino industrijos atstovų tiriamąjį vizitą į Lietuvą, siekiant supažindinti su kino gamybos mūsų šalyje galimybėmis bei filmavimo lokacijomis. Kultūros ministrė pakvietė Luo Shugang apsilankyti Lietuvoje  2018 m., Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo 100-metį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių