Kiekvienas paveikslas padeda atmesti tai, kas netikra, nereikalinga

Grįžti į straipsnį

pastaba

pastaba portretas
labai taikliai pastebėta apie pagarbą kitų žmonių portretams - kai kuriems Kauno tapybos grandams liūdnai baigėsi, kai pabandė neatsakingai pašmaikštauti su kolegių portretais.

Daina

Daina portretas
Noriu paantrinti Deiviui Slavinskui, sakančiam, kad "kiekvienas paveikslas išmoko ko nors naujo ir padeda atmesti tai, kas netikra, nereikalinga". Mane kiekvienas naujas menininkas išmoko ko nors naujo - pavyzdžiui, kad šiuioliakiniai jauni menininkai dažnai nėra verti mano dėmesio, nes akivaizdžiai blaškosi tarp savo pasirinkimų, kartais matyti, kad moka techniką, bet nežino, ką pasakyti. Ką gali pasakyti, kai esi kokių 20-ies? belieka tapyti autorpotretus.

Aušrys

Aušrys portretas
Įdomus pasakojimas. Perskaitęs komentarus, kitaip žvelgiu į šį paveikslą. O ir pats menininkas pasirodė dar įdomesnis. ANtrinu komentarui "šaunu": būtų mano valia, prašyčiau dailinininko komentarų prie kiekvieno viešai rodomo paveiklso. Žinoma, tai skamba tamsuoliškai, tačiau reikia kuo dažniau suteikti žodį ty;liesiems tapytojams, grafikams, nes tik tokiu būdu jų auditorija išsiplės, neapsiribos tik menotyrininkų ir jų kolegų ratu.

šaunu

šaunu portretas
Ačiū už rubriką. labai įdomu susipažinti su dailininkų savistabos vaisiais. man regis, menininkams reikėtų skirti daugiau dėmesio ne vien kaip kažko kūrėjams bet ir kaip asmenybėms, kuriose slypi klodai - juk kiekvienas dailininkas, muzikantas turi ypatingą pasaulėžiūrą. deja, dažniausiai ji lieka atskleista tik per darbus, t.y., aiškiai suprantama tik menotyrininkams. paprasta auditorija mielai pabendrautų (kad ir neakivaizdžiai) su pačiais kūrėjais.

Galerijos

Daugiau straipsnių