Ketvirtasis bardų žygis per Lietuvą - „Miesto sode“

Asociacijos "Bardų klubas" rengiamas ketvirtasis "Bardų žygis per Lietuvą" lankosi Kaune. Šeštadienį, 18 valandą,  „Miesto sode“ rudenišką nuotaiką kauniečiams ir miesto svečiams praskaidrins šiltas ir nuoširdus bardų koncertas.

Dainuojamosios poezijos koncerte dalyvaus nebe pirmus metus muzikuojantys atlikėjai - Darius Leveckis, Jonas Bagdonavičius, Povilas Girdenis, Marijus ir Gintarė Liakai bei Valerijus Šerelis.

Darius Leveckis pagal profesiją - miškininkas, pagal pašaukimą - dainų autorius ir atlikėjas, pagal kuriamų dainų stilių - romantikas. Puikus gitaros valdymas ir nuoširdus dainavimas - pagrindiniai šio bardo skiriamieji bruožai.

Jonas Bagdonavičius - visada žavus ir energingai nusiteikęs, dalijantis šypsenas ir gerą nuotaiką dainuojamosios poezijos atlikėjas, aktyviai koncertuojantis įvairiuose dainuojamosios poezijos (bardų) festivaliuose, rengiantis solinius koncertus.

Povilas Girdenis - šią vasarą bardiškos kūrybos dešimtmetį atšventęs atlikėjas, iš kurio galima laukti bet ko. Jo repertuare gilias, lyriškas dainas, bet kada gali pakeisti pašėlusios ir žaismingos, o bendrinę lietuvių kalbą - šiaurės žemaičių „dounininkų“ tarmė.

Jaunatviškas, kauniečiams jau šiek tiek pažįstamas Marijaus ir Gintarės Liakų duetas, pernykščio "Bardų žygio per Lietuvą" metu savo profesionalumu ir nuoširdumu nustebino ne tiek žiūrovus, bet ir kolegas.

Prie žygeivių prisijungs ir dainuojantis kariškis, taikos misijų Afganistane ir Irake dalyvis, šiuo metu Baltijos Gynybos koledže Tartu mieste karo mokslus dėstantis majoras Valerijus Šerelis. Valerijus - praeityje žinomos elektroninio pank roko grupės „Delčia“ narys, prieš keletą metų jis debiutavo kaip poetas, išleisdamas poezijos rinkinį „Mūzoms ir jų Kareiviams“.


Šiame straipsnyje: "Miesto sodas"bardai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių