Ketveri R. Požerskio metai prie motociklo vairo

Grįžti į straipsnį

Inžinierius

Inžinierius portretas
Na taip, inžinierius kokiame nors konstravimo biure galėdavo padaryti "didelę" karjerą ir nuo 100 rublių užaugti iki 150 prieš pat pensiją. Ir tai su sąlyga, kad dirbs daug, rodys iniciatyvą bei lįs viršininkams be muilo į gerą vietą... Ot didelis atlyginimas, tiesiog pasaka. Ir kas bjauriausia, tuos specialistus turinčius inžinieriaus diplomus net nepriimdavo į darbininkiškas pozicijas su gerais atlyginimais, nors jie puikiai išmanydavo ir kaip suvirinti, ir kaip ištekinti, ar surinkti, kad kažkas gero gautųsi. O apie direktorių pozicijas nė kalbėti nėra ko, be "šlovingosios" TSKP bilieto - nė nesvajok. Rojus, ne gyvenimas.

Lina Petrauskiene

Lina Petrauskiene portretas
O as ir nezinojau sito gyvenimo etapo musu gerbiamo fotografo gyvenime. Nuostabu! O jau nuotraukos.... Jus musu paziba ir pasididziavimas!

...

... portretas
TIEK metų prie motociklo ir gyvas... - tikras laimės kūdikis.

vargeli

vargeli portretas
tik pabunda ir pradeda rašyt pagiežingus komentarus.Ne žmonės, o tikri "krakmolai':)) O man straipsnis patiko.

:)

:) portretas
Prisiklausė iš turgaus pirktų plokštelių muzikos ir patapo hipiais.

Krakmolas

Krakmolas portretas
Ką čia meluoji, Pazerski, tu ? 100 rub. uždirbdavo ką tik institutą baigęs inžinierius ir visokie lūzeriai, kurie tingėdavo dirbti ir nekildavo karjeros laiptais. Suvirintojas 6 kateg. gaudavo 280 rub. ir dar ketvirtines premijas iki 30 proc. Direktoriaus atlyginimas būdavo 350 rub. Santykis buvo 1 rub. = 5 eurai. Paskaičiuok, kad ir dabar tas pats. Tik tada degtinė žymiai brangesnė buvo. 5,30 rub. kainavo, dabar būtu apie 28 eurus. Užtat ir geria Lietuvoje kas tik stikliuką nulaiko - ankščiau to nebuvo. Nereikia to įgrįsusio konjunktūrinio melo. Jau vemt verčia nuo jo.

Galerijos

Daugiau straipsnių