„Keistuolių teatre“ apsilankys „Moteris iš praeities“

„Keistuolių teatras“ pristato dar vieną sezono premjerą. Tai – mistiškas pasakojimas apie moterį, kuri po daugybės metų nori susigrąžinti savo pirmąją meilę.

Ką darytumėte, jei prie jūsų durų staiga išdygtų beveik ketvirtį amžiaus nematyta pirmoji meilė? Kiek įpareigoja pažadas mylėti amžinai? Ir kuri meilė stipresnė – deginanti staiga ar rusenanti dešimtmečius? Tokius klausimus režisierė Giedrė Kriaučionytė kelia dar vienoje šio sezono „Keistuolių teatro“ premjeroje  – vieno veiksmo tragikomedijoje „Moteris“ pagal šiuolaikinę vokiečių dramaturgo Rolando Schimmelpfennigo pjesę „Moteris iš praeities“.

„Aš atpažinau, man atrodo, šeimoje gyvenančių žmonių santykius. Galėjau juos reflektuoti, man jie buvo pažinūs. Ir pirmosios meilės istorija užkabino mane. Tas išsiskyrimas, kuri yra toks priverstinis, kada nei aš, nei partneris nenorime išsiskirti, bet mes esame priversti tai padaryti“, – sakė G. Kriaučionytė.

Režisierė sako tikinti, kad spektaklis privers susimąstyti, kiek mes esame atsakingi už šalia esančius žmones ir kaip mūsų žodžiai bei veiksmai veikia jų gyvenimus. Spektaklio dėmesio centre – trys moterys, trys skirtingi jų likimai, portretai ir kartu su aplinkybėmis besikeičiantys jų vaidmenys gyvenime. Įsijausti į kiek netikėtus vaidmenis teko ir aktoriams.

„Šiaip vyksta dabar toks įdomus mano profesiniame gyvenime etapas –ratas apsisuko ir žmonės, kuriems aš dėsčiau akademijoje – tai yra šiame spektaklyje ir režisierė, ir kostiumų dailininkė, ir aktoriai, jie dabar yra mano partneriai, jie mato mano klaidas, mano virtuvę ir mes mokomės dabar vieni iš kitų“, – kalbėjo aktorė Aldona Vilutytė.

„Tai buvo vienas sunkiausiai man atėjusių vaidmenų, bet ką aš atradau, tai tą jausmą, kada vaidmuo pats pas tave ateina iš kažkur, tave apsėda tiesiog. Nes buvo taip, kad ilgai – gal kokius tris mėnesius – aš visaip bandžiau visokiausius variantus, ir kažkada tiesiog taip, važiuojant man troleibusu, va taip tiesiog atėjo, kad jis toks turi būti“, – sakė aktorius Mantas Zemleckas.

Spektaklį „Moteris“ jo kūrėjai vadina groteskišku, aštriu, tirštu ir paradoksaliu. Žiūrovai laukiami prieš tarptautinę moters dieną – kovo 5–6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių