Kauno savivaldybėje - socialinė fotografija

Lietuvos Caritas kviečia į socialinės fotografijos parodą Kauno savivaldybėje. Parodą „Matyti kitaip“ Kauno miesto savivaldybėje galima lapkričio 16-gruodžio 16 d.

Pavasarį Lietuvos Caritas 20-mečio progai paminėti ir jaunimo socialinei atsakomybei skatinti buvo skelbtas respublikinis fotografijų ir trumpametražių filmukų konkursas šiandien davė rezultatų. Keturiolika jaunų fotografų ir filmų kūrėjų iš visos Lietuvos konkursui pateikė keletą filmų ir daugiau nei 30 fotografijų, kurių geriausias išvysti galės ir kauniečiai.

Fotografijose neretai atviru ir drąsiu realybės vaizdavimu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skurdo, apleistų vienišų ligonių problemas, susvetimėjusios ir seksualizuotos kultūros plitimo visuomenėje padarinius - prostitucijos aukų bei kitų rizikos grupės žmonių socializacijos sunkumus. Nuotraukose autoriai atskleidžia kitonišką požiūrį į šiandienos socialines problemas, solidarizuojasi su visuomenės atstumtaisiais.

Socialinės fotografijos ekspoziciją Kauno miesto savivaldybėje sudarys A. Gilaičio, D. Ščiukos, K. Repečkaitės, M. Gembecko, V. Kudirkos, A. Armono, E. Striogaitės, L. Venckevičiūtės ir M. Citvaraitės darbai.

Fotografijų ekspoziciją Kauno miesto savivaldybės fojė (Laisvės al. 96, Kaune) aplankyti galima nuo šių metų lapkričio mėn. 16 d. iki gruodžio mėn. 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių