Kauno savasties ženklai atsiskleidžia knygoje

Kauno apskrities viešoji biblioteka pristato naują solidų leidinį „Kauno savasties ženklai.“ Knygoje užfiksuoti Kauno išskirtinumą liudijantys faktai, reiškiniai, vaizdai. Tai yra baigiamasis projekto „Kauno savastis Lietuvos tūkstantmečio kontekste“ renginys. leidinio  pristatymą.

Leidinio pristatymas vyks bibliotekos salėje (Radastų g. 2) gruodžio 21 d., pirmadienį, 17 val.Koncertuos operos solistas Liudas Mikalauskas ir ansamblis „Kupolė“. Bus galima apžiūrėti projekto rezultatus apibendrinančią parodą.

Per penkerius metus plačiajai visuomenei pristatyti įvairiems Kauno istorijos laikotarpiams skirti renginiai. Konferencijose, diskusijose, meninėse programose, leidinių ir fotografijų parodose, kino forumuose, leidiniuose prisiminta ir aktualizuota tai, kas savita ir įdomu Kaune, kas jį išskiria iš kitų Lietuvos miestų.

"Kauno savasties ženklai"( sudarytoja Rimantė Tamoliūnienė)  - reprezentacinis-edukacinis leidinys, kuriem fiksuojami Kauno iišskirtinumo ženklai: reiškiniai ir objektai, atspindintys savitą Kauno veidą, visa tai, kas unikalu, vertinga ir brangu, kuo verta didžiuotis ne tik kauniečiams, bet ir visai Lietuvai. Anot leidinio sudarytojos Rimantės Tamoliūnienės, kiekvienas miestas istorijos vingiuose iš daugybės reiškinių ir fragmentų suformuoja tik jam būdingą identitetą bei pavidalą. Šioje nevienalytėje praeities mozaikoje visuomet išryškėja bruožai, kurie pamažu tampa ženklais, žyminčiais tai, ką galėtume vadinti miesto savastimi.

Leidinio straipsniai gausiai iliustruoti. Įdomu palyginti tos pačios vietos vaizdus, užfiksuotus senosiose ir šių laikų fotografijose. Jose - gerai pažįstamas ar nematytas Kaunas su viduramžius menančia pilimi, barokiniu Pažaislio vienuolynu, didinga Prisikėlimo bažnyčia, jaukiomis Žaliakalnio gatvelėmis, žaliąja ramybės sala - Kauno ąžuolyno parku ir triukšmingais „Žalgirio“ sirgaliais Sporto halėje...

Šie ir kiti Kauno savasties ženklai, kuriuos pristato įvairių sričių specialistai, leis ne tik mąsliau pažvelgti į miesto praeitį, bet ir pajusti, kad istorija gali tapti gija, padedančia atsekti, iš kur atėjome, kokie esame ir galime būti.


Šiame straipsnyje: bibliotekaKAVB

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių