Kauno armėnai švenčia jubiliejų

Lapkričio 13 d. Kauno armėnų bendrija švenčia jubiliejų. 1994 m. Kaune įsikūrusi armėnų bendrija jungia apie 200 narių. Organizacija aktyviai bendradarbiauja su kitomis tautinėmis mažumomis Kaune ir Lietuvoje, palaiko ryšius su savo tėvyne Armėnija.

Organizacijos iniciatyva nuolatos rengiami vakarai, kuriuose kauniečiai jau turėjo galimybę įvertinti Lietuvoje gyvenančio dailininko Ovik Džilavjan tapytus paveikslus ir Svetlanos Pogosijan kalinėto metalo dirbinius,  susipažinti su armėnų literatūros klasiku Vahagh Grigorjan ir vertėja iš armėnų kalbos Maryte Kontrimaite ir kt.

Ypatingą dėmesį armėnai skiria savo jaunajai kartai, kuriai ugdyti įsteigta ir sėkmingai gyvuoja šeštadieninė mokykla. Kiekvieną savaitę vykstančiuose užsiėmimuose supažindinama su tautos tradicijomis ir papročiais, mokoma Armėnijos istorijos ir kalbos, specialiai išleista ir „Lietuvių-armėnų pasikalbėjimų“ knygelė. Šeštadieninės mokyklos nariai kasmet dalyvauja Lietuvos sekmadieninių mokyklų festivaliuose, kuriuose pristato originalias savo tautinę kultūrą atspindinčias programas.

Bene pastebimiausia lietuviams yra prieš keletą metų suburta armėnų muzikos grupė „Hajrenik“(Tėvynė). Spalvingais kostiumais apsivilkę jaunieji šokėjai ir užburiančio balso grupės vokalistė iškart pelnė žiūrovų simpatijas. Grupė kasmet pasirodo Lietuvos tautų festivalyje „Kultūrų tiltai“, šventėje „Kauno dienos“, koncertuoja kituose renginiuose. Šiuo metu bendrijai vadovauja pirmininkas  Aleksandr Bojadžian.


Šiame straipsnyje: Kauno armėnų bendrija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių