Katinas išgelbėjo kaimyną nuo gaisro

Didžiojoje Britanijoje katinas Hjugas pelnė didvyrio šlovę, nes padėjo žmogui išsigelbėti iš degančio namo, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.

Inžinierius Andrew Williamsas kietai miegojo, kai jo name Braknelio mieste Berkšyre Anglijos pietuose užsidegė laidai ir iš namo ėmė virsti tiršti juodi dūmai.

Kaimynų katinas Hjugas įbėgo į degantį namą pro specialias kačių dureles ir ėmė žadinti miegantį vyrą nagais draskydamas jam veidą.

Gelbėtojai sako, kad jeigu ne Hugo, tai du vaikus auginantis A.Williamsas tikriausiai būtų žuvęs. A.Williamso žmonos Sarah namie nebuvo - ji buvo išvykusi kelioms dienoms aplankyti savo sesers.

Gaisras dėl trumpojo jungimo kilo maždaug antrą valandą nakties rugpjūčio 1 d. Pasak A.Williamso, nubudęs jis iškvietė ugniagesius ir ėmė pats gesinti liepsnas. Andrew sakė nežinąs, kaip katinui atsidėkoti už išgelbėtą gyvybę.

"Aš atsibudau nuo to, kad Hjugas, užšokęs man ant krūtinės, draskė nagais mano veidą, - pasakojo vyras. - Ugniagesiai sakė, kad aš turiu nupirkti jam didelę žuvį, nes jis man išgelbėjo gyvybę."

Hjugą taip pat pagyrė ugniagesiai. "Džiaugiamės, kad šis budrus katinas sugebėjo įspėti žmones apie mirtiną pavojų", - pareiškė grafystės ugniagesių brigados atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių