Kaip Stano V.Alekną „sutranzavo“

Ne vienerius metus automobilį vairuojantis dainininkas Stano jau seniai pamiršo laikus, kaip kadaise į pajūrį su bičiuliais traukdavo „tranzuodamas“ pakelėse. Tačiau neseniai Stano teko prisiminti šią patirtį. Šįkart jam ypač sekėsi - pavyko „susitranzuoti“ disko metiką Virgilijų Alekną.

Kartu su dainininku Soliariu ir žaviąją gruzine Šorena, Stano kaip viena komanda dalyvavo TV3 „Didžiosiose lenktynėse“, skirtose karaliaus Mindaugo garbei. Muzikinis nuotykių šou Lietuvos garsenybes privertė kaip reikiant paprakaituoti ir pasitikrinti ne tik istorines žinias, bet ir apsukrumą. Lenktynėse, kuriose dalyvavo ir daugiau Lietuvos popscenos žvaigždžių, muzikantams teko keliauti po Lietuvą, patiems nusigauti nuo vieno taško iki kito, sprendžiant užkoduotas šaradas ir vykdant užduotis.

Vilniuje, prie karaliaus Mindaugo paminklo startavusiose lenktynėse, pirmoji stotelė, kurią reikėjo pasiekti Stano ir jo komandai, pasirodė ne taip ir toli. Tačiau muzikantai sumetė, kad laiko ir jėgų sutaupys ne bėgdami, o „susitranzuodami“ automobilį.

„Mūsų kelyje kaip tik pasitaikė kamštis. Ėmiau puldinėti nuo vienos mašinos prie kitos, kol pamačiau didžiulį džipą, kadangi komandoje buvome trys dalyviai ir dar operatorius su „garsistu“, sumečiau, kad mums reikia didelės mašinos.

Kaip nustebau, kai prie džipo vairo pamačiau Virgilijų! Nors mes su juo iš matymo pažįstami, šis sutapimas mane gerokai suglumino. Kurį laiką net svarsčiau, kad filmavimo komanda mums tyčia jį pakišo, bet paskui supratau, kad įkalbėti tokį žmogų kaip Virgilijus nebūtų taip paprasta. Virgilijus sutiko visą mūsų gaują „pamėtėti“ iki pirmosios lenktynių stotelės, nors ir skubėjo.

Kol važiavom, spėjau ne tik jam papasakoti, kad dalyvaujam lenktynėse, bet ir Šorenai pasakyti, kad tai labai garsus mūsų sportininkas. V. Alekna man labai imponuoja, kaip ne tik geras sportininkas, bet ir geros širdies, stiprios moralės žmogus. Džiaugiuosi, kad vos tik prasidėjus lenktynėms mums nutiko toks smagus dalykas“, - užsidegęs pasakojo Stano.

Stano komandai netikėtų atsitikimų pasitaikė ko gero daugiausiai iš visų penkių garsenybių komandų. Kad ir tai, jog sename dvare gavę užduotį atsakyti į istorinius klausimus, muzikantai kreipėsi pagalbos į populiarią tarnybą, teikiančią informaciją telefonu.

„Įvyko labai keistas dalykas: toji informacija, kurios numerio net minėti nenoriu, mane patikino, kad karalius Mindaugas buvo karūnuotas 1243 metais, o mirė 1349 metais. Anot informacijos, po savo karūnavimo jis gyveno dar per šimtą metų! O labiausiai man patiko atsakymas, kad Mindaugo žmona buvo Morfa, operatorė tikrai taip ir pasakė!” - stebėjosi Stano, prisipažindamas, kad „Didžiosios lenktynės“ jam paliko didelį įspūdį.

Tikrieji atsakymai į klausimus apie karalių Mindaugą, neįtikėtinos žvaigždžių lenktynės po visą Lietuvą ieškant istorinės vietos ir spalvingi dainininkų muzikiniai numeriai žiūrovų laukia „Didžiosiose lenktynėse“ liepos 6-ąją per TV3.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių