Ką aplankyti Lietuvos regioniniuose parkuose: lankytinų vietų 30-ukas

Šiemet Lietuvos regioniniai parkai švenčia 25 metų sukaktį. Šia proga Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kartu su žurnalu „Kelionės ir pramogos“ atrinko įdomiausias kiekvieno regioninio parko vietas ir sudarė top 30-uką.

30 lankytinų vietų sąraše – unikalios gamtinės vietos, naujai įrengti ir ekologiniam turizmui pritaikyti objektai, gamtiniai takai, regioninių parkų lankytojų centrai. Keliautojų laukia dar nematyti kraštovaizdžiai nuo kalvų, piliakalnių ir apžvalgos bokštų, nauji atradimai gamtos takuose, pažintis su gamtos ir kultūros paminklais.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė atkreipia dėmesį, kad neturintiems daug laiko ir galimybių toli keliauti pėsčiomis galima pasiūlyti keletą įdomių variantų.

„Pavyzdžiui, Krekenavos regioniniame parke ir lankytojų centras, ir apžvalgos bokštas, ir takas yra vienoje vietoje. Taip pat ir Sirvėtos regioniniame parke – lankytojų centro ekspozicijos tema yra mitologija, o šalia – takas mitologine tema“, – pasakoja R. Baškytė.

Visas lankytinų vietų 30-ukas.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių