K. Sabaliauskaitė – kitų metų Londono knygų mugės Dienos autorė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį didžiausioje pasaulyje Frankfurto knygų mugėje Londono knygų mugės rengėjai atskleidė, kokie trys Lietuvos, Latvijos ir Estijos autoriai taps 2018-ųjų Londono knygų mugės Baltijos šalių „Market Focus“ programos Dienos autoriais.

Trys tarptautinio garso rašytojai – Kristina Sabaliauskaitė, Nora Ikstena (Latvija) ir Mihkelis Muttas (Estija) – kitų metų Londono knygų mugėje, kai Baltijos šalims teks ypatingas dėmesys, bus pagerbti antrąją knygų mugės dieną – balandžio 11-ąją, pranešė Lietuvos kultūros institutas.

Dienos autoriams skiriama speciali programa, jos tikslas – išsamiai pristatyti jų kūrybą Jungtinės Karalystės leidėjams bei literatūros specialistams, žiniasklaidai ir skaitytojams.

Rašytoja ir meno istorikė K. Sabaliauskaitė atstovaus Lietuvai kaip viena labiausiai skaitomų šiuolaikinių Lietuvos rašytojų. Jos keturių dalių istorinė saga „Silva rerum“ yra tapusi bestseleriu ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Latvijoje, knyga pripažinta vienu reikšmingiausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos literatūros kūrinių.

Pasak Lietuvos dalyvavimą Londono knygų mugėje koordinuojančio Lietuvos kultūros instituto Projektų ir programų skyriaus vadovės Rūtos Nanartavičiūtės, programos Londono knygų mugėje tikslas – supažindinti britų leidybos ir literatūros specialistus bei skaitytojus su jiems dar ne itin žinomais, perspektyviais rašytojais iš Baltijos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių