Juodojo kaspino dienai – projektas „Baltijos sutartinė aplink pasaulį“

  • Teksto dydis:

Novatoriškų idėjų nestokojantis muzikos prodiuseris Gediminas Zujus pakvietė į išskirtinį projektą „Baltijos sutartinė aplink pasaulį“, skirtą Juodojo kaspino (Baltijos kelio) dienai paminėti.

Virtualus renginys sujungė įvairiose šalyse gyvenančius lietuvių kilmės atlikėjus ir muzikantus, kurį vainikavo lietuviška sutartinė, realiu laiku atliekama Vilniuje, Los Andžele, Čikagoje, Vašingtone ir Melburne. Sutartinė suskambo trimis kalbomis – lietuvių, latvių ir estų.

Pagrindinėje renginio būstinėje Vilniuje įrengtuose penkiuose ekranuose buvo matomi dalyviai iš skirtingų pasaulio vietų. Kartu prisiminti ir istoriniai 1989 m. įvykiai. Tada į maždaug 600 km gyvą grandinę susikibę žmonės nuo Vilniaus iki Talino pasmerkė Molotovo-Ribentropo paktą, lėmusį Baltijos šalių okupaciją, ir išreiškė norą būti laisvi.

„Idėja yra Baltijos kelias, kai žmonės susikabino rankomis ir padarė tą kaspiną. Tai mes, kadangi norime toje virtualioje erdvėje padaryti, tai yra internetinėje erdvėje internetinį apjungimą, tai tam tinkamiausia lietuviška sutartinė, kuri, kaip žinote, yra ir pavelde įtraukta, ir tai yra unikalus dalykas, kuris mums leidžia susijungti ir mes trimis Baltijos šalių kalbomis – lietuviškai, latviškai ir estiškai – bandysime tą sutartinę pradėti ir jungti išeiviją, ir kviesti prisijungti kitus“, – aiškina projekto „Baltijos sutartinė aplink pasaulį“ sumanytojas, muzikos prodiuseris Gediminas Zujus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
kodel vokieciai kaip demokratine valstybe nepaviesina molotovo ribentropo pakto kuri turi savo archyvuose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių