Julie Delpy: Holivudas manęs negali pakęsti, bet man tai nesvarbu

Ekscentriškoji filmo „2 dienos Paryžiuje” aktorė ir kūrėja Julie Delpy teigia, kad jos nekenčia visas Holivudas, tačiau ji ir vėl sugrįžta į kino ekranus.

Nuolat tauškianti įnoringa prancūzė tęsia nuotykius su nauju mylimuoju amerikiečiu Mingus, kurį filme vaidiną puikiai pažįstamas JAV komikas Chrisas Rockas, romantinėje komedijoje „2 dienos Niujorke”. Julie Delpy - netradicinė Holivudo žvaigždė, kurią atleido beveik visos aktorių agentūros. Tad kodėl įnoringa prancūzaitė vis dar kuria filmus ir juose vaidina?

Julie Delpy teigia, sumaniusi nutrūktgalvišką filmą „2 dienos Niujorke”, kuris kino teatrus pasieks jau birželio 8 d., nes jai nusibodo, kad visos  jos amžiaus moterys kine vaizduojamos pasibaisėtinai. „Trisdešimties ar keturiasdešimties metų aktorės atrodo juokingai ir man nuo to darosi bloga. Juk Aniston ar Barrymore nagrinėja tokias dvidešimtmečių problemas kaip „Ar turėčiau su juos susitikinėti?”, “Ar turėčiau su juo pasimylėti, o po to pasakyti, kad man nepatinka?” Žinoma, ir aš turiu vienišų draugių, bet šios nesielgia taip kvailai ir naiviai”, - koleges pašiepia prancūzė.

JAV gyvenanti 42-ejų Julie Delpy su savo vyru kompozitoriumi augina trejų metų sūnų ir nėra įprasta Holivudo žvaigždė. Jos išvaizda ir elgesys visąlaik buvo kiek iššaukiantis bei pagardintas prancūziškais prieskoniais. Duodama interviu aktorė ir režisierė nesidrovi nusiiimti batų ir pademonstruoti nešvarias kojines, sakydama, kad šiandien ryte įlipo į jos katės paliktą “dovanėlę” ir neturėjo laiko kojinių pasikeisti.

Pasak J. Delpy, ji visuomet šiek tiek peržengdavo Holivudo normas. Mačiusiems paskutinį jos kūrinį „2 dienos Paryžiuje” sunku būtų patikėti, kad kažkada gavusi savo pirmą vaidmenį dramoje “Prieš saulėtekį”  (“Before Sunrise”) dar 1995-aisiais aktorės karjera buvo besibaigianti ir ji nusprendė amžiams likti režisiere. „Nesu tradicinė tobula Holivudo asmenybė, mane atleido kone visos miesto aktorių agentūros”, - atvirauja Julie Delpy.

Pirmosios romantiškos istorijos tęsinyje „2 dienos Niujorke” Julie Delpy vaidina vienišą mamą, kuri susitikinėja su nauju mylimuoju aktoriumi Chrisu Rocku. Kaip ir pirmoje filmo dalyje, čia gausu juokingų situacijų, kur nuolat tauškianti aktorė žeria groteskiškus rasistinius prancūziškus juokelius. Kaip moteriai teks spręsti savo meilės gyvenimo peripetijas, taikstytis su padūkusiu tėvu ir nimfomane seserimi bei išsaugoti trapią gyvenimo ramybę, Lietuvos žiūrovai išvys jau birželio 8 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių