Jubiliejinis „Purpurinis vakaras” žada pranokti viską

Bardų muzikos gerbėjai žino – rugpjūtį reikia būti Anykščiuose, kur jau dešimtus metus karaliauja gitaros ir kiti instrumentai, garsiausių Lietuvos atlikėjų balsai ir poezija. Dešimtojo „Purpurinio vakaro“ organizatoriai apie jubiliejinio festivalio programą kol kas kalba tik puse lūpų – šventės svečiams ruošiamos staigmenos ir nustebins, ir įsimins.

„Visi organizatoriai prieš festivalius žada daug netikėtumų, taigi, mano žodžiai skambės įtartinai. O vis tiek – drąsiai sakau: artėjantis „Purpurinis vakaras“ pranoks viską, kas vyko pastaraisiais metais“, – sako vienas iš festivalio organizatorių, VšĮ „Bardai LT” direktorius Benas Jakštas.

Dešimtąjį festivalį sumanę paminėti ypatingai, organizatoriai labiausiai atsižvelgė į žiūrovų pageidavimą kuo daugiau scenos palikti jų pamėgtiems atlikėjams bei grupėms. Anksčiau penktadienį pradėdavę jaunieji bardai, šiais metais pasirodys ketvirtadienį. Tradiciniame atidarymo koncerte Vyskupo skvere bus galima pamatyti ir išgirsti neseniai debiutinį albumą išleidusį Kristijoną Ribaitį, Emiliją Statinaitę, Paulių Zakarauską, Simą Navicką ir kitus jaunuosius Respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso laureatus bei festivalio svečius iš Airijos, grupę „Thundering down”.

Tikra dovana jubiliejinio festivalio svečiams Dainuvos slėnyje turėtų tapti ir pašėlusias jų jaunystės dienas priminti „Keistuolių teatro” „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“. Tik ypatingomis progomis susirenkantys teatro įkūrėjai patyliukais šnabžda, kad tai gali būti paskutinis jų pasirodymas didžiojoje scenoje šią vasarą.

Joje savo naujas programas pristatys Domantas Razauskas ir grupė „VOS VOS”, grupė „Baltasis Kiras”. Specialų pasirodymą didžiąjam festivalio koncertui ruošia Kristijonas Ribaitis ir grupė „Baltos varnos“, dainas iš savo naujos kompaktinės plokštelės atliks Ainis Storpirštis ir grupė „Vandenynas”.

„Pati didžiausia dovana klausytojų lauks festivalio Pabaigos koncerte. Neabejoju, kad žiūrovai liks nustebę”, – žada festivalio organizatorius Benas Jakštas. Tačiau staigmenos kol kas neišduoda, tik prasitaria, kad prie jos prisideda bene visi labiausiai žinomi ir mylimi atlikėjai: Kostas Smoriginas, Vladas Bagdonas, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Andrius Kulikauskas ir daug kitų.

Visas tris dienas festivalio žiūrovus ir svečius džiugins ne tik puiki muzika, bet ir susitikimai, diskusijos, fotografijų parodos atidarymas, jau tradicija tapę vidurnakčio poezijos skaitymai bei filmo peržiūra.

Planuojantiems savo vasarą ir perkantiems išankstinius festivalio bilietus iki rugpjūčio 1 dienos, generalinis „Purpurinio vakaro” rėmėjas Mercedes-Benz įsteigė dovaną – dviratį. Laimėtojui jis bus padovanotas per festivalio pabaigos koncertą, rugpjūčio 19 dieną.

Dešimtasis, jubiliejinis festivalis „Purpurinis vakaras” vyks rugpjūčio 17-19 dienomis Anykščiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių