Jubiliejinį sezoną Klaipėdos koncertų salė pradės su M.Rubackyte

  • Teksto dydis:

Šį rudenį Klaipėdos koncertų salė pradės jubiliejinį 10-ąjį koncertinį sezoną. Jo įžanginis preliudas kitą savaitę suskambės romantikos garsais, kitaip nei anksčiau, kai naują sezoną sveikindavo šiuolaikinės muzikos akordai.

Jie pasklis po savaitės, rugsėjo 19–ąją – tada festivalis „Permainų muzika“ pakvies atsiverti pokyčiams ir naujiems įspūdžiams. Spalio ir lapkričio repertuaro koncertai pratęs jaukių kamerinės muzikos koncertų tradiciją. O gruodžio 6-31dienomis vyksiantis koncertų ciklas „Salve Musica“ kurs džiugią šventinę nuotaiką.

Kaip pasakojo Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotoja Loreta Narvilaitė, 10-ojo sezono pirmąjį pusmetį ši koncertinė miesto įstaiga klausytojams pasiūlys net 30 muzikinių programų. Įvairių žanrų ir stilių kūrinius atliks tiek pasaulyje pripažinti, tiek jaunosios kartos  solistai, ansambliai, chorai ir orkestrai.

Sezono pradžia žada būti įspūdinga. Į kelionę „Romantikos keliais“ pakvies pianistė Mūza Rubackyte ir Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus.

„Aš vis keliauju iš vietos į vietą”, – viename interviu prasitarė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė pianistė M.Rubackytė. Šiuo metu Vilniuje, Paryžiuje ir Ženevoje gyvenanti žymi atlikėja dažnai koncertuoja įvairiuose Žemės rutulio vietose. Tačiau ją vis traukia grįžti į Lietuvą, pasak pianistės, „tą mažytį taškelį mėlynajame gaublyje.“

Rugsėjo 7-ąją Klaipėdos koncertų salėje kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru M.Rubackytė atliks įstabaus grožio programą „Romantikos keliais“. Joje skambės Franzo Schuberto kvarteto „Mirtis ir mergelė“ orkestrinė versija ir Frédérico Chopino koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 1, e-moll. Sukurta XIX a. ši geniali muzika iki šiol nepraranda savo žavesio ir patrauklumo. Emocionalus pianistės ir orkestro muzikavimas publikai žada jaudinančių ir ilgam išliekančių įspūdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių