Jazzu: reikia neužsisėdėti vienoj vietoje

Justė Arlauskaitė – Jazzu, viena perspektyviausių Lietuvos atlikėjų,  jau baiginėdama muzikos vokalo bakalaurą TVU universitete Londone, aktyviai kūrė ir koncertavo tiek Lietuvoje tiek užsienio šalyse. Dalyvaudavo džiazo konkursuose, iš kurių dvejuose yra laimėjusi pagrindinį prizą.

„Su projektu „Leon Somov and Jazzu“ laimėjome MTV EMA  „Best Baltic Act 2009“, šiais metais laimėjome geriausią elektronikos metų grupę nacionaliniuose apdovanojimuose, o aš laimėjau, kaip geriausia atlikėja. Taip pat aktyviai koncertuoju su Mario Basanov ir Vidis bei su žymiuoju pianistu maestro Petru Geniušu. Prieš du metus pasirašiau kontraktą su Švedijos kompanija „Mr Radar Music Group“, todėl šiuo metu praleidžiu daug laiko Stokholme įrašinėdama naująjį solinį albumą bendradarbiaudama su grupe „Koop“. Ateinančiais metais planuoju išleisti solinį albumą Europos mastu, taip pat gauname vis daugiau pasiūlymų su Leonu iš užsienio šaliu išleisti savo albumą, vis dažniau važiuojame groti i užsienį. Matau didžiules galimybes, susidomėjimas milžiniškas!“,- entuziastingai atlikėja pasakojo apie laimėjimus ir didžiules perspektyvas užsienyje.  

Didelį kiekį patirties užsienio scenose turinti atlikėja savo prisiminimus apie išvykas vertina tik teigiamai, kad ir kokie nemalonumai ar trukdžiai  buvo patiriami kelionėje, grupė neprarasdavo optimizmo.  „Grojome skirtingose šalyse, kur skiriasi ir publika ir kultūra, todėl patirtys labai įvairios. Pirmas dalykas dabar ateinantis į galvą, tai kartas, kai grojom Edinburge ir grupė pavėlavo į lėktuvą. Tai nusprendėme pasilikti dar vienai dienai ir tiesiog skaniai ragavom alų bei aplankėm daugumą miesto kavinių, kabokų ir restoranėlių“ , - besišypsodama kalbėjo Justė prisiminusi grupės patirtus smagiausius nuotykius užsienyje.

Turbūt dauguma jaunų atlikėjų norėtų sekti Jazzu pėdomis, sulaukti tokios šlovės ir tarptautinio pripažinimo.  „Palinkėčiau Jiems kantrybės ir užsispyrimo, nes niekas ant lėkštutės nieko neatneš, reikės viską daryti patiem. Reikia neužsisėdėti vienoj vietoje, visada kelti sau didesnius tikslus ir kryptingai jų siekti. Ieškoti su kuo galima bendradarbiauti užsienyje, kuo daugiau rodytis, nebijoti uždavinėti kvailų klausimų. Viskas yra įmanoma - reikia tik labai norėti, pasistengti ir tikėti. Netingėkit, nešvaistykit savo talento, būkit kūrybiški, o svarbiausia - nuoširdūs. Viskas yra pačių mūsų rankose“ , - atlikėja Jazzu linkėjo pradedantiems atlikėjams kelyje šlovės link.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių