Jaunųjų rašytojų festivalis „Literatūrinės slinktys“ atsisveikino iki kitų metų

  • Teksto dydis:

Balandžio 18–22 d. septintąjį kartą vykęs jaunųjų rašytojų festivalis „Literatūrinės slinktys“ atsisveikino iki kitų metų.

Vakar, šeštadienį, vienas didžiausių jaunųjų literatūros autorių festivalių „Literatūrinės slinktys“ baigėsi „Literatūrinio barbekiu“ renginiu. Per penkias festivalio dienas buvo surengta trylika renginių, kurie vyko Vilniaus, Kauno, Pakruojo, Varėnos, Jonavos rajonų mokyklose, bibliotekose ir kitose literatūrai neabejingose vietose.

Renginių metu „slinktininkai“ su mokiniais, pedagogais ir šiaip skaitančia bendruomene diskutavo apie šiuolaikines literatūros tendencijas, kylančius iššūkius rašant bei neretai klausėsi ir vietos talentų kūrybos.

Festivalio proga buvo išleistas jaunųjų rašytojų kūrybos rinkinys. Antrus metus, kitaip nei anksčiau, kai į almanachą suguldavo dešimt ar daugiau jaunųjų autorių kūrybos, festivalio organizatoriai ėmė leisti penkių rašytojų knygų rinkinį. Šiemet skaitytojams buvo pristatyta prozininkės Monikos Baltrušaitytės bei poetų Simono Bernoto, Mariaus Povilo Elijaus Martynenko, Aisčio Žekevičiaus ir Simono Buloto kūryba.

Kaip ir kasmet, vienas pagrindinių festivalio akcentų tapo LRT radijo tiesioginė trijų valandų transliacija „Jaunoji literatūra iki vidurnakčio”, kurioje „Literatūrinių slinkčių“ autoriai tūkstančiams klausytojų skaitė savo kūrybą, dalinosi kultūrinėmis patirtimis bei mėgstama muzika.

„Per nejučia praslinkusius septynerius metus turėjome galimybę platesnei visuomenei pristatyti tikrai nemažą būrį jaunų talentų, kurie vėliau išleido savo knygas. Tai tokie autoriai kaip Aivaras Veiknys, Mindaugas Nastaravičius, Vytautas Stankus, Aušra Kaziliūnaitė, Mantas Balakauskas, Ernestas Noreika, Ramunė Brunzaitė, Žygimantas Kudirka, Mykolas Sauka, Vainius Bakas ir kiti. Tai rodo, kad mūsų festivalyje pristatomi jaunieji rašytojai yra itin perspektyvūs, todėl tikime, kad „Literatūrinės slinktys“ buvo ir toliau bus puiki terpė rastis ir atrasti talentus“, – reziumavo festivalį organizuojančios asociacijos „Slinktys“ vadovas Juozas Žitkauskas.

Jaunųjų rašytojų festivalį „Literatūrinės slinktys“ organizuoja asociacija „Slinktys“, įkurta 2015 m. Pagrindinė asociacijos veikla – literatūrinių renginių, koncertų organizavimas, susitikimai su rašytojais ir muzikantais, knygų bei muzikos albumų leidyba.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kultūros ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių