Jauna apkūni amerikietė metė iššūkį grožio industrijai

Vienos nuotraukos dėka 20-metė amerikietė Lizzie Miller tapo tikra žvaigžde. Ši nuotrauka sudrebino grožio industriją ir sulaukė pasaulinio atgarsio, rašo užsienio žiniasklaida.

„Išmokau mylėti savo kūną“

Apkūnios merginos su stambiomis šlaunimis ir kabančiu pilvu nuotrauka buvo išspausdinta žurnalo „Glamour“ 194-ame puslapyje. Netrukus į redakciją pasipylė skaitytojų laiškai: „Dėkite ją į viršelį! Jau buvau praradusi viltį pamatyti žurnale normalią moterį! Turiu tokį pat pilvą ir nekenčiu jo, bet pažiūrėkite į šią moterį - ji nuostabi!“

Griežtai kalbant, L.Miller kūnas neatitinka šiais laikais vyraujančių grožio standartų. 185 cm ūgio mergina sveria kiek daugiau nei 80 kg, negali pasigirti nei įspūdinga krūtine, nei grakščiomis kojomis, nei stangriu pilvu. Dėl to modelio karjera merginai nepasisekė, ir ji pradėjo žaisti mažąjį beisbolą bei siekti sportininkės karjeros. Tačiau kartas nuo karto L.Miller gaudavo kvietimų sudalyvauti fotosesijose, o išėjus „Glamour“ rugsėjo numeriui plačiai išgarsėjo.

„Glamour“ išspausdino dvi L.Miller nuotraukas. Į pirmąją, pasirodžiusią žurnale pavasarį, niekas neatkreipė dėmesio. Tačiau antroji pranoko bet kokius lūkesčius. Joje mergina sėdi šonu į kamerą, fone matomas langas. Modelis nusimetė visus drabužius, išskyrus siaurikes. Ji pridengia krūtinę kaire ranka ir juokiasi. Pilvo raukšlė išdavikiškai kaba. Jokių koregavimų su „Photoshop“ programa, jokių gudrybių renkantis pozą - modelis elgiasi natūraliai. Jos tiesiog paprašė prisėsti, kažkuo prajuokino ir nufotografavo.

„Kai buvau jauna, bandžiau priešintis savo kūnui. Negalėjau suprasti, kodėl visi mano draugai yra tokie liesi, - žurnalui „Glamour“ pasakojo L.Miller. - Užaugusi supratau, kad kiekvieno žmogaus kūnas yra kitoks ir ne kiekvieną gamta sukūrė liesą. Išmokau mylėti savo kūną tokį, koks jis yra. Anksčiau užsidėdama maudymosi kostiumėlį labai drovėdavausi dėl savo pilvo. Bet visi turi skirtingas kūno formas! Ir problema nėra fiziniai duomenys! Jeigu vaikščiosi pusnuogė paplūdimiu ir jausies užtikrinta bei seksuali, žmonės tokią tave ir matys.“

Pavyzdys milijonams moterų

Po to, kai L.Miller nuotrauka įžiebė plačias diskusijas internete, JAV televizija NBC pakvietė merginą į populiarią rytinę pokalbių laidą „Today“. Dabar jos frazę „Tiesiog esu normali“ kartoja milijonai moterų, pavargusių nuo griežtų dietų ir bergždžių pastangų tapti panašiomis į Holivudo gražuoles.

L.Miller televizijos žiūrovams papasakojo, kad visai nesigėdija savo figūros ir mokosi pilvo šokio. Papildomi kilogramai šiam užsiėmimui visai netrukdo.

Tuo tarpu merginos nuotrauka patalpinta „Glamour“ tinklalapio (http://www.glamour.com/) pradiniame puslapyje, o šalia matoma antraštė: „Nuotrauka, apie kurią nesiliausite kalbėję“. Lapkričio numeryje „Glamour“ ketina išspausdinti daugiau L.Miller nuotraukų.

Žingsnis teisinga kryptimi

Buvusi žurnalo moterims „She“ redaktorė Linda Kelsey Didžiosios Britanijos laikraštyje „The Daily Mail“ rašė, kad leidiniai ne pirmą kartą bando šitaip eksperimentuoti ir kiekvieną kartą skaitytojai šluote šluoja žurnalus nuo lentynų. Moteris nesitiki, kad L.Miller nuotraukos sukels revoliuciją grožio pasaulyje, bet, anot jos, „Glamour“ padarė žingsnį teisinga kryptimi.

„Per pastaruosius šešis mėnesius priaugau penkis kilogramus, - savo patirtimi dalijosi L.Kelsey. - Kai pasakiau vaikinui, kad man reikėtų atsikratyti šiek tiek svorio, jis atsakė: gali priaugti dar kelis kilogramus, nes norėčiau, kad būtum panaši į moterį, o ne į vyrą.“

„Ironiška, bet paranoją dėl kūno sau kelia pačios moterys, o ne vyrai. Jie dažnai net nepastebi kūno netobulumų, dėl kurių mes metų metus išgyvename agoniją. Būtent žurnalai griauna mūsų pasitikėjimą savimi“, - reziumavo L.Kelsey.

L.Miller NBC laidoje „Today“


Šiame straipsnyje: Lizzie Millerapkūnus modelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių