Japonijos festivalyje susirinko milijonas šokių mylėtojų

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį į Tokušimos miestą vakarinėje Japonijos dalyje suplūs daugiau kaip milijonas atlikėjų ir žiūrovų, dalyvausiančių viename didžiausių šalies šokio festivalyje. Organizatoriai stengiasi sutalpinti svečius iš užsienio.

Per kasmet rengiamą festivalį „Awa Odori“, kilusį iš Japonijos budistų tradicijos pagerbti protėvių dvasias, mieguistas miestas keturioms dienoms virsta scena.

Grojant tradiciniams muzikos instrumentams liutnioms, būgnams, fleitoms ir varpeliams, gatvėmis žygiuoja šokėjų ir muzikantų grupės, vadinamos „ren“.

Japoniškais kimono, plaukų raiščiais ir šiaudinėmis kepurėmis apsirengę atlikėjai dainuoja ir sinchroniškai šoka.

Manoma, kad dalyvių ir atlikėjų skaičius bus toks pat, kaip pernai, kai šimtmečius skaičiuojančiame festivalyje apsilankė 1,2 milijono žmonių.

„Dalyvaujant kituose Japonijos vaizduojamuosiuose menuose, reikia praktikos, tačiau „Awa Odori“ gali mėgautis visi... tereikia iškelti rankas ir ritmingai žingsniuoti“, – pasakojo 32-ejų šokėjas Masayuki Tatekawa (Masajukis Tatekava).

Organizatorius Kenji Kitamura (Kenžis Kitamura) pridūrė: „Tai šokių festivalis, kuriame laukiami visi – jie gali stebėti, dainuoti, šokti. Šiemet ypač akcentuojame užsienio svečius, nes turistų iš užsienio Japonijoje vis daugėja“.

Pasak jo, renginyje bus ženklų anglų kalba ir laikinų vakarietiškų tualetų.

Rengdamasi 2020 m. Tokijo olimpinėms žaidynėms, šalis pradėjo kampaniją „Visit Japan“, ir vyriausybė praėjusį mėnesį paskelbė, kad užsienio turistų skaičius per pirmąjį 2017 metų pusmetį išaugo 17,4 proc. iki rekordinių 13,8 milijonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių