J. Smoriginas: „mušu“ tuos, kuriuos myliu

Vienų žiūrovų dievinamas, kitų keikiamas TV3 „Šok su manimi“ komisijos pirmininkas choreografas Jurijus Smoriginas sako projektui atiduodantis visą save.

Teigia, kad darbas šokių projekte yra labai sunkus emociškai, morališkai, fiziškai, nors aplinkiniai tuo nė iš tolo netiki. Atsigauti nuo įtampos J.Smoriginas mėnesiui išvyko į Kanarų salas (dėl ko vėlgi, tikėtina, sulauks neigiamų komentarų ir pašaipų), bet prieš tai su „TV diena“ pasidalijo mintimis apie šokių projektus.

Šis „Šok su manimi“ sezonas nebuvo turtingas atradimų ir talentų. Man pritrūko asmenybių. Paklaustas, kam būčiau skyręs laimėjimą, sakyčiau, kad visoms keturioms poroms. Nė viena ryškiau neišsiskyrė, buvo lygios. O laimėtojai yra laimėtojai. Per tiek metų, kiek esu vertinimo komisijose, tik pačiuose pirmuose šokių projektuose sutapo vertintojų ir žiūrovų nuomonė, o kuo toliau, tuo talentas ėmė mažiau reikšti, labiau veikia reklama. Tačiau tai vyksta ne tik šokiuose, bet ir apskritai visoje Lietuvoje.

Neslepiu, kad labiausiai „mušu“ tuos, kuriuos myliu. „Šok su manimi“ pradžioje man labai patiko Jovani, bet kai jis pradėjo užsiiminėti savireklama ir vadybiniais dalykais, nusivyliau ir net pasakiau, kad visas jo pasiekimas šokių projekte – persirengti moterimi, o galėjo būti tikrai šaunus.

Turiu liūdną pastebėjimą, kad šiemet dalyviai tingėjo dirbti, kūryba nevyko, choreografinio įnašo beveik nebuvo. Darbštumas šokėjams labai svarbus, o šįkart jis nelabai buvo juntamas. Ne paslaptis, kad dauguma į šokio projektą ateina pasireklamuoti, ir tai nėra blogai – taip žiūrovai atkreipia dėmesį ir į rimtas dalyvių profesijas: policininkus, gydytojus, advokatus ir kt. Bet kai žinai, kiek žmogus pasisems iš projekto, kiek naudos gaus, o pats nedovanoja žavių akimirkų, džiaugsmo, pikta ir norisi spirti jam į užpakalį. Tik paskutinės laidos buvo tikrai puikaus darbo įrodymas.

Per septynerius metus šokių projektų komisijose pasitaikė ir tikrų pažibų, asmenybių. Mane, žinoma, sužavėjo Rūta Ščiogolevaitė, šokusi dar „Lietuvos šokių dešimtuke“, išskirtinio choreografinio talento yra Donatas Montvydas, tik labai gaila, kad jis savo koncertinėje programoje to nepanaudoja. Taip pat puikus yra Dominykas Vaitiekūnas. Mantas Jankavičius – saldainiukas, bet iki „Lietuvos šokių dešimtuko“ jo nė kvapo niekas nežinojo. Po to kaip išgarsėjo, o šokius pametė. Gaila, – pažiūri į užsienio atlikėjų klipus – kaip jie šoka, kaip juda, o mūsiškiams tai atrodo lyg antrarūšis dalykas. Bet dėl tokių projektų dalyvių atsiperka visas komisijos triūsas.

Tikiu, kad dar bus ne vienas „Šok su manimi“ sezonas ir ne vienas atradimas juose laukia. Finale pasakiau, kad jei nereikės manęs TV3, manęs nebus jokiame kanale. Ir iš tiesų taip manau. Įsivaizduoju save nebent LRT televizijoje, kur ir pradėjau šitą karjerą, bet neįsivaizduoju nei LNK, nei BTV, nei kokioje kitoje. Taip būtų tas pats, kaip gyventi su nemylimu žmogumi ar kaip trečios dienos gimimo diena, kai jau vinigretas rūgtelėjęs būna. TV3 man patinka dėl viduriuko tarp komercinės televizijos ir LRT. Tam tikrą ramybę čia jaučiu. O televizijoje, kaip ir šeimoje, visko gali būti.

Šiandien visiškai neįsivaizduoju savęs ir dirbančio su Vyteniu Pauliukaičiu. Manau, kad aš progresuoju ir, – nekukliai pasakysiu, – pranokau jį dviem galvomis. Nebijau būti nepatogus žiūrovams, o Vytenis pataikauja publikai. Jau nebesusišnekėtume. Eiti per televizijos gyvenimą rinkčiausi tik šalia Vytauto Šapranausko, nors jo lygio nepasiekiu, bet stengčiausi. Taip ir pasakiau viešai – jei Lietuvoje myliu vyrą, tai tik V.Šapranauską. Jis puikus, laisvas, improvizuojantis vedėjas, tikras profesionalas, geras vyras ir šiltas žmogus. O „Šok su manimi“ mes su Vytautu – kaip du kuolai, ant vienos vinies pakabinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
o gal kaip durnius su durelem?Spekit is triju kartu,kur kuris

jurga

jurga portretas
ir vel tie patys PEZESIAI!!

premjeras

premjeras portretas
blogai, kai lietuvoje tik vienas choreografas -ekspertas...gal pasikviest is rumunijos?tiek zvaigzdziu, o ikainius nustato vienas sokejelis lietuvos...pop ''muzikantus'' irgi vertina tik keli ''ekspertai''...jumoristai irgi tik keli savo atsibodusius snukius rodo per tv...laidos nukopijuotos nuo kitu saliu,kokybe klozeto dangcio lygio...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių