J. Leitaitei ir A. Novikui – Kultūros ministerijos garbės ženklai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Kultūros ministerijos garbės ženklai bus įteikti dainininkei Juditai Leitaitei ir kompozitoriui Artūrui Novikui.

Garbės ženklais „Nešk savo šviesą ir tikėk“ dainininkė, pedagogė J.Leitaitė ir vokalinių džiazo ansamblių vadovas, kompozitorius, pedagogas A.Novikas bus apdovanoti už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, bendruomeniškumo stiprinimą, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką, pranešė Kultūros ministerija.

Operos solistė mecosopranas J.Leitaitė gruodį minėjo 55 metų jubiliejų. Jos repertuarą sudaro įvairių stilių kamerinė muzika ir monumentalių vokalinių instrumentinių kūrinių solo partijos. J.Leitaitė pirmoji atliko Anatolijaus Šenderovo, Osvaldo Balakausko ir kitų lietuvių kompozitorių kūrinius, koncertavo Europos šalyse, JAV, PAR, Izraelyje, dalyvavo daugelyje muzikos festivalių.

Penkiasdešimtmetį švenčiantis A.Novikas yra vienas žinomiausių šalies džiazo muzikantų. Jis vadovavo ne vienam džiazo ansambliui, grupei, buvo Vilniaus moksleivių rūmų dainų ir šokių ansamblio „Ugnelė“ chormeisteris, 1991 metais Lietuvos vaikų ir jaunimo centre įkūrė džiazinio dainavimo studiją, 2004 metais įsteigė privačią džiazo mokyklą. A.Novikas Vilniaus kolegijos menų fakultete dėsto ansamblinį dainavimą, vadovauja Lietuvos teatro ir muzikos akademijos džiazo chorui, populiariosios muzikos vokaliniam ansambliui Mykolo Riomerio universitete, veda seminarus šalies pedagogams, dirba su solistais ir vokalinėmis grupėmis. Jis yra daugelio muzikinių projektų komisijos narys, TV muzikos laidų konsultantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
kaip galima švęsti 2014 metais 55-rių metų gimtadienį, kai esi gimęs 1957 metais...? O gal aš skaičiuot nemoku?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių