J. Gaižauskas: moterys išeis pakelta galva

Jau birželio 2, 3, 4 dienomis Vilniuje ir birželio 29 dieną Kaune įvyks spektaklio „Mano žmonos vyras“ premjeros.

Bilietai į premjeras buvo nupirkti greičiau nei planavo šio spektaklio organizatoriai ir režisierius Kostas Smoriginas,  todėl operatyviai buvo paskelbtos papildomos spektaklio datos – birželio 8 ir 10 dienos.

Spektaklyje vaidins garsūs Lietuvos aktoriai: Jolanta Dapkūnaitė, Vytautas Šapranauskas, Arūnas Sakalauskas ir Juozas Gaižauskas. Žinomas renginių vedėjas ir aktorius J. Gaižauskas spektaklio kūrybinę grupę vadina „teatro elitu“ ir džiaugiasi galimybe dirbti su gerai pažįstamais bičiuliais ir žiūrovų pamėgtais aktoriais.

Gaižauskui spektaklis „Mano žmonos vyras“ bus antrasis „Domino“ teatre. Pirmame spektaklyje „Striptizo ereliai“  jis atliko dievobaimingo Belgo vaidmenį. 

Repeticijos vysta kasdien nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro. Repeticijos pertraukos metu J. Gaižauskas sutiko papasakoti apie savo vaidmenį ir patirtį „Domino“ teatre.

Gyveno tame pačiame bendrabutyje

Įdomus faktas yra tai, kad visi aktoriai jau yra pažįstami jau metų metus, o aktorių J. Gaižauską su visa kūrybine grupe sieja ypatingi ryšiai. „Su J. Dapkūnaite mes gyvenome tame pačiame bendrabutyje ir net gi tame pačiame koridoriuje. Arūnas Sakalauskas kaip ir aš yra kilęs iš Tauragės. Atsimenu, kad mano mama Arūną mokė anglų kalbos. Su juo bendraujame jau metų metus, jo draugai – yra ir mano draugai“, - atvirauja Juozas Gaižauskas.

Su kitu gerai žinomu aktoriumi V. Šapranausku J. Gaižaukas kartu vesdavo renginius, o savo kolegą jis vadina tikru scenos profesionalu. Gerais žodžiais aktorius atsiliepia apie visą kartu dirbantį kolektyvą. „Aš manau, kad kiekvienas aktorius džiaugtųsi dirbdamas su tokia komanda, su kuria dabar dirbu. Tai yra teatro elitas“, –  pasididžiuodamas teigė J. Gaižauskas.

Gabus scenoje ir virtuvėje

Sužinojus, kad aktoriui teks atlikti intriguojančio veikėjo rolę, pasiteiravome, ar personažas turi panašumų su pačiu aktoriumi. „Tikrai esame skirtingi“, – pabrėžė J. Gaižauskas. Tačiau vieną neabejotiną panašumą jis vis dėl to įžvelgia.  „Tiek aš, tiek mano naujai kuriamas herojus, galime drąsiai pasakyti, kad mylime savo žmonas ir skaniai ruošiame valgyti“, – teigia aktorius.  Prakalbus apie maisto gaminimą, paaiškėjo, kad aktorius ne tik teatro scenoje, bet ir virtuvėje jaučiasi kaip žuvis vandenyje. Draugus ar netikėtus svečius jis gali pavaišinti ir sužavėti ne tik lietuviškais patiekalais, bet ir įmantriais indiškais, argentinietiškais ar net iranietiškais skanėstais.

Badmintono treniruotėms lieka mažiau laiko

Kiekviena premjera atima daug aktorių, režisierių ir kitų kūrybinės grupės narių laiko ir jėgų. O kur ta atspirtis, kuri ragina eiti į priekį, aktyviai repetuoti, negailint nei laiko, nei jėgų? Paprašę aktoriaus įvardyti  tą „varikliuką“ , sulaukėme įkvėpiančio atsakymo. „Būna, kad labai vėlai grįžtu namo, tačiau būna, kai po repeticijų grįžtame degančiomis iš laimės akimis, nes dirbdami atrandame labai netikėtų dalykų. Dėl tokių vakarų dirbti tikrai verta. Mano rutina pasikeitė kardinaliai. Turiu labai mažai laisvo laiko. Lieka vis mažiau laiko badmintono treniruotėms“ , –  su užsidegimu kalbėjo Juozas Gaižauskas.

Moterų norimas manifestas

Miro Gavran pjesė „Mano žmonos vyras“ yra ypatinga  ne tik dėl intriguojančio siužeto, netikėtų, personažų daromų sprendimų, bet ir todėl, kad atskleidžiamas kitoks moters vaidmuo šeimos, bendruomenės gyvenime. Moters rolė yra labai kontraversiška, todėl ji sukelia dideles emocijas ir apmąstymus ne tik moterų, bet ir vyrų galvose. J. Gaižausko nuomone moterys turėtų likti patenkintos spektakliu ir išeiti aukštai pakeltomis galvomis. „Spektaklį galima vadinti savotišku moterų trokštamu manifestu“ , – teigė aktorius J. Gaižauskas.


Šiame straipsnyje: mano žmonos vyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių