Įžymybės irgi bijo. Ir ne tik vorų

Megan Fox bijo pykinimo ir vidurių paleidimo, o Johnny Deppas - klounų ir vorų. Pramogų pasaulio žvaigždės turi ir daugiau neįprastų fobijų, rašo naujienų portalas lenta.ru.

Bijo apsikvailinti scenoje

Žurnalo FHM išrinkta seksualiausia planetos moterimi M.Fox prisipažino, kad irgi turi iracionalių baimių. „Transformerių“ žvaigždė bijo sulaukti Marilyn Monroe likimo, todėl užgniaužusi kvapą skaito knygas apie šią legendinę blondinę.

Be to, išeidama į sceną arba filmavimo aikštelę M.Fox dažnai patiria daug nemalonių pojūčių. Ją ima pykinti, sutrinka skrandis, akyse tamsėja, ir moteris beveik alpsta. Aktorė labai bijo, kad vieną akimirką nebepajėgs savęs valdyti. Ši baimė pradeda kamuoti moterį, kai ji pasirodo viešai ir sulaukia daug dėmesio, o tai yra neatsiejama jos karjeros dalis. Taigi M.Fox gerbėjams belieka tik žavėtis tuo, kaip ji kiekvieną dieną bando įveikti savo baimes.

Panašios problemos kamuoja ir kitas įžymybes, pavyzdžiui, Katherine Heigl. Ji nusifilmavo daugybėje juostų, įskaitant filmus „100 merginų“, „Aistros anatomija“ ir „Truputį nėščia“. Rugsėjį pasirodo naujas filmas „Bjauri tiesa“, kuriame 30-metė blondinė atliko vieną pagrindinių vaidmenų.

K.Heigl dar mokykloje pradėjo modelio karjerą, ne kartą puošė žurnalų viršelius, vedė įvairiausias ceremonijas ir šou, bet iki šiol bijo, kad ją supykins tiesiog ant scenos. Prieš kameras moteris jaučiasi ramiai, bet žiūrovų auditorija verčia ją panikuoti.

Prieš keletą metų panašiomis baimėmis pasiskundė ir Katie Price, išgarsėjusi kaip supermodelis slapyvardžiu Jordan. Ji niekuomet nesidrovėjo filmuotis pusnuogė arba vesti viešas diskusijas provokuojamomis temomis. Bet kai mergina nusprendė pradėti dainininkės karjerą, paaiškėjo, kad dainuoti prieš žiūrovus jai yra didžiulė kančia. Pasak K.Price, ji kaskart pradėdavo dusti, beveik dingdavo balsas.

Apsikvailinti scenoje bijo daugelis seksualių moterų, pradedant Britney Spears ir baigiant Kim Basinger. Jaunystėje dėl baimės prieš pasirodymus delnai prakaitavo net Barbrai Streisand.

Kur slypi pats Blogis

Įžymybėms būdingos ir paprastos baimės, kurios kamuoja daugelį žmonių. Pavyzdžiui, vabzdžių fobija. Nicole Kidman bijo net nutūpusio drugelio, o Scarlett Johansson ir Filipas Kirkorovas ima panikuoti pamatę tarakoną. Johnny Deppas ir Justinas Timberlake'as bijo vorų, nors arachnofobija dažniau kamuoja moteris. Woody Allenas ir Stevenas Spielbergas iš viso negali pakęsti jokių vabzdžių, o ypač gyvenančių laukinėje gamtoje.

Beje, J.Deppas turi dar vieną fobiją - jis bijo klouniškų arba kitaip išdažytų veidų. Aktoriui atrodo, kad po šiomis „kaukėmis“ gali slėptis tuštuma arba pats Blogis. Jam turėtų būti nelengva filmuotis Timo Burtono juostose, nes šis tamsios gotikinės atmosferos mėgėjas siekia ištobulinti kiekvieną kadrą bei jaučia silpnybę dramatiškam grimui (galima prisiminti filmus „Edvardas Žirkliarankis“, „Čarlis ir šokolado fabrikas“, „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“). Filmuojant T.Burtono „Alisą stebuklų šalyje“ J.Deppas turbūt išvis nesiartino prie veidrodžių, nes grimuotojai šįkart pasistengė iš peties.

Veidrodžių visuomet stengiasi vengti Pamela Anderson. Ji taip pat išjungia televizorių, kai tik pamato save ekrane.

Kartu su ja seriale „Gelbėtojai“ vaidinusi Carmen Electra paniškai bijo vandens, todėl filmavimasis jai buvo didelis išbandymas. Įveikti vandens baimę teko ir Winonai Ryder, kai ji vaidino filme „Svetimas 4“.

Baimę kelia net durų rankenos

Dar viena fobija, kankinanti dažnai keliaujančias įžymybes - baimė skristi lėktuvu. Ji kamuoja Beną Afflecką, Charlize Theron, Whoopi Goldberg, Alą Pugačiovą ir dešimtis kitų žvaigždžių. Beje, lėktuvu bijojo skraidyti ir popkaralius Michaelas Jacksonas. Kai organizatoriai ruošė taip ir neįvykusius jo koncertus Londone, dainininkas prašė, kad į sceną jį atvežtų kateris. Pasirodo, M.Jacksonas bijojo ne tik lėktuvų, bet ir automobilių spūsčių. Jose atlikėjas jautėsi visiškai bejėgis. Tam įtakos greičiausiai turėjo ir klaustrofobija.

Uždarų erdvių taip pat bijo Michelle Pfeiffer bei Uma Thurman. Pastarajai teko kovoti prieš šią baimę tiesiai filmavimo aikštelėje, kai jos suvaidinta filmo „Nužudyti Bilą 2“ herojė turėjo būti gyva palaidota karste.

Tamsos baimė dažniausiai išnyksta, kai žmogus užauga, bet ji ligi šiol kamuoja gražuolę Jennifer Lopez ir narsųjį Keanu Reevesą.

Bene keisčiausiomis fobijomis garsėja Cameron Diaz, kuri, kaip paaiškėjo, bijo durų rankenų, Christina Ricci, kuriai baimę kelia vazonai, ir Alfredas Hitchcockas, vengiantis ovalių daiktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių