Įteikti trys aukščiausi Kultūros ministerijos apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerijos garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikti trims Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems žmonėms. 

Jie skirti aktyviai pedagogei, vargonininkei, Vilniaus religinės muzikos centro pirmininkei Renatai Marcinkutei-Lesieur, Utenos Antano ir Motiejaus Miškinių viešosios bibliotekos Informacijos išteklių ir inovacijų diegimo skyriaus vedėjai Laimai Lapinienei ir Lietuvos esperantininkų sąjungos Valdybos pirmininkui Povilui Jegorovui. Aukščiausią ministerijos apdovanojimą šiandien laureatams įteikė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, rašoma pranešime spaudai.

„Matydami visas gražias kultūrines iniciatyvas ir daugybę renginių dažnai nepagalvojame apie tuos aktyvius žmones, kurie už viso to stovi. Jie, savo prasmingais darbais, labiausiai prisideda prie mūsų valstybės pamato tvirtinimo. Šie laureatai – tikri mūsų visuomenės deimantai, kurie savo gyvenimus dedikuoja kultūrai ir menui. Kuo daugiau dėkosime vieni kitiems, tuo daugiau gražių rezultatų sulauks Lietuva“, – kalbėjo kultūros ministrė.

Šie laureatai – tikri mūsų visuomenės deimantai, kurie savo gyvenimus dedikuoja kultūrai ir menui.

R.Marcinkutei-Lesieur apdovanota už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. Muzikantė ilgus metus puoselėja pasaulietinę ir sakralinę vargonų muziką. R.Marcinkutei-Lesieur pirmininkauja Vilniaus religinės muzikos centrui, šiemet švenčiančiam veiklos dvidešimtmetį. Centras kasmet surengia per 60 koncertų. Garbės ženklo laureatė yra tarptautinio M.K. Čiurlionio konkurso vargonininkų komisijos narė, organizuoja konkurso etapus Šv. Kazimiero bažnyčioje ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.  Jos dėka Lietuvoje koncertavo ir meistriškumo pamokas vedė iškiliausi šių dienų vargonininkai iš JAV, Prancūzijos, Kinijos, Australijos, Naujosios Zelandijos ir kitų pasaulio valstybių. 

Antrasis garbės ženklas įteiktas daug dėmesio projektinei veiklai bibliotekų srityje skiriančiai L.Lapinienei. Pastarųjų penkerių metų jos įgyvendinti projektai išsiskiria idėjomis, originaliais technologiniais sprendimais. Laureatės inicijuotas interaktyvus, motyvacinis mokomasis žaidimas „Iššūkis“ buvo įdiegtas 57 mokyklose septyniose Lietuvos savivaldybėse. Didelis L.Lapinienės indėlis – bibliotekų mokymų organizavimas nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui apdovanotas ir ilgametis Lietuvos esperantininkų sąjungos Valdybos pirmininkas P.Jegorovas. Laureatas ženkliai prisideda prie esperanto kalbos populiarinimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Nuo 1978 iki 2016 m. laureatas dalyvavo 28-uose pasauliniuose esperantininkų kongresuose įvairiose pasaulio šalyse.  P.Jegorovas organizuoja Esperanto kalbos mokymus įvairiuose Lietuvos mietuose, kviečiant Esperanto kalbos mokytojus iš užsienio šalių. Esperanto kalbos kursus baigė jau per 2000 Lietuvos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių