Dainų šventei – 40 tonų maisto, organizatoriai prašo atvykti anksčiau

  • Teksto dydis:

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa pažymi, kad renginiai negalės vėluoti, nes bus tiesiogiai transliuojami per televiziją, todėl į juos raginama atvykti iš anksto.

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa pažymi, kad renginiai negalės vėluoti, nes bus tiesiogiai transliuojami per televiziją, todėl į juos raginama atvykti iš anksto.

Bilietų beveik nebeliko

„Visi koncertai yra tiesiogiai transliuojami, tikrai nė minutės negalėsime vėluoti, būsime priversti stabdyti patekimą ir pradėti koncertą“, – per spaudos konferenciją antradienį aiškino direktorius.

Pasak S.Liausos, atvykus į renginius didžiausiose erdvėje bus galima įsigyti maisto, suvenyrų.

„Kaip kartais pajuokauju, nesame futbolo šalis, kur įpratę rinktis į rungtynes prieš tris – keturias valandas. Pas mus dažnai prieš pusvalandį atvažiuoja, dar žiūri, kur automobilį pastatyti, ir paskui visi stebisi, kodėl kyla kamščiai ar būna nepatogu“, – sakė jis.

S.Liausa taip pat ragino paskubėti pasirūpinti bilietais į mokamus renginius, nes jie jau baigiasi, į dalį jų jau ir nebėra.

Dainų šventės renginiai Vilniuje prasidės trečiadienį ir truks iki sekmadienio.

Dalyviams – ir 60 tonų gėrimų

Per 500 virėjų, jų padėjėjų, maisto dalintojų ir kito aptarnaujančio personalo komanda rengiasi Dainų šventės "Čia mano namai" dalyviams patiekti per 40 tonų maisto, 60 tonų gėrimų. Tiek repeticijų, tiek pačios šventės nuo liepos 1 iki 6 dienos metu 40 000 atlikėjų ir svečių gaus nemokamus pusryčius, pietus ir vakarienę.

"Valgiaraštis sudarytas vadovaujantis sveikos mitybos principais. Yra apskaičiuotas reikalingas visų maistinių medžiagų – baltymų, angliavandenių bei riebalų – santykis, reikalingas organizmui. Pusryčiams dažniausiai bus patiekta skirtingų rūšių košės – grikių, ryžių, penkių grūdų – jos yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis, suteiksiantis daug energijos. Pietums dalyviai galės pasimėgauti įvairiomis daržovių sriubomis bei mėsos patiekalais su daržovių garnyrais. Vakarienei taip pat pasiūlysime sveikų mėsos ir daržovių patiekalų", – pasakojo Dainų šventės dalyvių maitinimu besirūpinančios įmonės direktorė Audronė Tendzegolskienė.

Visos dienos maitinimo racione vyrauja karšti patiekalai. "Šiltas maistas yra naudingas ir sveikas žmogaus organizmui, lengvai virškinamas", – teigė A. Tendzegolskienė.

Troškinta paukštiena su daržovėmis, paukštienos plovas, varškės apkepas – tai tik dalis patiekalų, atsidursiančių ant šventinės vakarienės stalo. "Nereikėtų užmiršti, kad kiekvienam žmogui būtina gerti daug vandens, todėl tiek per pietus, tiek per vakarienę dalyviai galės atsigaivinti negazuotu mineraliniu vandeniu, o ryte išgerti karštos arbatos", – užtikrino A. Tendzegolskienė.

Per vieną savaitę suorganizuoti 40 000 žmonių maitinimą yra didelis iššūkis, todėl Dainų šventės dalyvių ir svečių maitinimui susivienijo trys įmonės.

Dainų šventės maitinimui pradėta ruoštis dar birželio pradžioje – iš anksto suderintas meniu, užsakyta ir pasirūpinta patiekalams gaminti reikiamais maisto produktais. Ruošiama daugiau nei 105 tūkst. maisto porcijų. Dalyviai galės valgyti specialiai tam įrengtose palapinėse.

"Organizuojant maitinimą, labai svarbu maisto įvairovė, kadangi valgydami įvairų maistą gauname skirtingus mikroelementus bei vitaminus, todėl Dainų šventės metu pateiksime kuo įvairesnius patiekalus, kurie nesikartos ir tikrai neatsibos renginio dalyviams", – šypsojosi A. Tendzegolskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių