I.Matijošaitienės depresija buvo priėjusi testamento rašymo stadiją

„Gulėjau ir žiūrėjau į vieną tašką lubose. Galėjau taip praleisti visą dieną ir man visiškai nerūpėjo nei ką veikia mano vyras, nei vaikai. Mano galvoje sukosi mintys apie tai, jog reikia išeiti iš gyvenimo, kad prasmės gyventi apskritai nebėra. Gal juokingai nuskambės, bet viskas buvo priėję vos ne iki testamento rašymo. Tai buvo tikrai labai rimta“, – jau šįvakar 19.40 val. TV3 laidoje „Paskutinė instancija“ išskirtiniame interviu šokiruojančią tiesą apie savo ligą, vos nesibaigusią savižudybe, atskleis viena turtingiausių Lietuvos moterų – Irena Matijošaitienė.

Moteris sako, kad taip atvirauja ne šiaip sau: „Lietuvoje žmonės serga depresija masiškai, tačiau į juos nekreipiama dėmesio“.

Šįvakar TV3 žiūrovai išgirs ir kaip stingdantį liūdesį net kelis kartus įveikė dainininkas ir visuomenės veikėjas Andrius Mamontovas.

Kodėl lietuviai yra antri Europoje pagal antidepresantų vartojimą? Ieškant atsakymo, „Paskutinės instancijos“ tyrimas atvedė prie tūlo tautiečio lėkštės! Ar tikrai skonio stipriklis ir natrio glutamatas gali sukelti depresiją?

Į visiems valgytojams gyvybiškai svarbią diskusiją apie maisto priedus įsijungs psichiatrai, dietologai ir sporto medicinos specialistai.

„Tas E621 – skonio stipriklis – visi sako, kad jis veikia mūsų smegenis, kad mums būtų skanu ir mes daugiau norėtume. Jei tas priedas veikia mūsų smegenis, tai jis gali ir tas chemines reakcijas mūsų smegenyse stabdyti?“ – šįvakar diskusijos dalyvių retoriškai klaus psichiatras Algirdas Dambrava, atskleisdamas skonio stipriklio, kurio apstu mūsų maiste, toksišką poveikį.

Kolegai antrina gydytoja Jelena Mikučionienė: „Glutamatas yra uždraustas ikimokyklinio amžiaus vaikams, nes žaloja jų smegenis ir trikdo regėjimą, tačiau ar tą žino vaikams skirtų dešrelių gamintojai?“

Rašytojas ir farmacininkas Johnas Virapenas rėžia tiesiai: „Mes jiems nerūpime, jie kraunasi pelną. Genetiškai modifikuotas ar cheminiais priedais konservuotas maistas mus tiesiog nuodija.“

Itin atviri ir aktualūs žymių žmonių ir specialistų pasisakymai bei dieta, kuri nuveja liūdesį, – jau šįvakar 19.40 val. laidoje „Paskutinė instancija“ per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kad ji man niekada sveika neatrodė, o ypač paskutiniu metu, kai sena moteriškė taip nusirengia, kad kitaip kaip voveruška niekas ir nevadina

Prašymas

Prašymas portretas
ponia Matjošaitiene, prašom pasidalinti įspūdžiais kaip jūs įveikėt depresiją. Žinau, kad be vaistų neįmanoma, bet klausimas - kokie vaistai padeda, nes visi jie turi šalutinį poveikį ir jų vartoti nesinori, o daktarai juos bruka tiesiog per prievartą, kad pasidarytume priklausomais vartotojais.

skaitytoja

skaitytoja  portretas
Gerbiamoji tas jusu istorijas jau visi prisimena ir moka mintinai , sugalvokite ka nors naujo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių