Ilgąjį liepos savaitgalį – didelių idėjų ir geros muzikos festivalis PLJS

  • Teksto dydis:

Antradienį oficialiai buvo pristatyta ketvirtą kartą organizuojamo Pasaulio jaunimo lietuvių susitikimo, vyksiančio liepos 6–8 dienomis „Harmony park“, Prienų rajone, programa.

Renginys, jau tapęs tradicija, yra kvietimas visiems lietuviams garsiai švęsti, todėl ir renginio data, teigia festivalio organizatoriai, neatsitiktinė, rašoma pranešime.

„Liepos 6 d. – šventė visai Lietuvai, todėl kviečiu visus į neeilinį, šimtmečio susitikimą! Be daugybės įdomiausių pranešimų, diskusijų ir susitikimų, mūsų laukia geriausia lietuviška muzika, todėl ilgąjį liepos savaitgalį kviečiu praleisti ne kur kitur, o „Harmony parke“, – sako renginio organizatorė Ieva Davydenko.

Nors šiandieniniame pasaulyje prognozuoti ar nuspėti rytojų vargiai įmanoma, renginio programa kvies pažvelgti į mūsų šalies ateitį ir pabandyti įsivaizduoti, kaip Lietuva atrodys dar po 100 metų. „Pasaulis keičiasi labai greitai. Ir pirmas dalykas, kurį norime pasakyti, kad Lietuva yra ta valstybė, kuri gali greitai keistis pati“, – sakė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius

Renginio organizatoriai neleis ilgai svajoti ir klaus, ką reiškia tai, jog šiandien Lietuvoje vis dažniau protestuojama, ir kodėl lietuviai nemėgsta Seimo prekės ženklo.

Festivalio verslo diskusijos kvies kalbėti apie lietuviškąjį verslo DNR, technologijų Mekos sukūrimą Lietuvoje, šiuolaikinę verslo ekspansiją. „Lietuvos verslas yra subrendęs plėtrai. Jau turime nemažai sėkmės pavyzdžių įrodančių, kad lietuviškos įmonės gali tarptautiniu lygiu konkuruoti tiek savo idėjomis, tiek lyderyste vystant verslą“, – teigia „Maxima grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Festivalio kultūros sesijose – diskusijos, kuriose bus ieškoma atsakymų, ar „Facebook“ ir „Instagram“ yra kultūra, klausiama, ar lietuviai gniauždami emocijas auginasi vėžius, bei kaip išmokyti lietuvius kalbėti nepatogiomis temomis. Mokslo diskusijose – pokalbiai apie tai, kada Lietuva įsilies į pasaulio mokslo elitą, kodėl Lietuvoje nuvertinami humanitariniai bei socialiniai mokslai ir kodėl žmogus – vis dar neįminta mokslo mįslė.

Apie darbą ir karjerą kalbėti kvies socialinių tinklų „influenceriai“, personalo atrankų specialistai bei tie, kurie savo pavyzdžiu demonstruoja, jog rasti darbą irgi yra darbas. Specialiose susitikimų sesijose renginio svečių lauks pokalbiai su nišinių verslų kūrėjais, žymiausiais kauniečiais, įkvėpėjais, lietuviais, studijavusiais ar dirbusiais geriausiuose pasaulio universitetuose.

Estafetė po gausybės pranešimų ir diskusijų dienos metu vakarais bus perduota geriausioms lietuviškoms grupėms bei atlikėjams. Renginio scenose gros žinomi lietuviškos muzikos vardai: atlikėja Monique,  Lilas ir Innomine, scenose taip pat pasirodys Gjan, alternatyvios muzikos atlikėja Migloko, grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Solo Ansamblis, grupė „Kūjeliai“, DJ Rimas Šapauskas.

Laisvalaikio zonoje – tradicinės sporto rungtys, geriausia lietuviškų kino filmų programa, kūrybinės ir technologinės dirbtuvės. Daugiau festivalio programos detalių galima rasti festivalio puslapyje.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas – didelių idėjų ir geros muzikos festivalis – pradėtas rengti 2012 m. ir organizuojamas kas dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių