Ilgai laukta „Bohemos“ premjera Palangoje sutikta ovacijomis

  • Teksto dydis:

Ilgai laukta Giacomo Puccini operos „Bohema“ premjera Palangos koncertų salėje pateisino rengėjų ir kūrybinės komandos lūkesčius – nesibaimindami pliaupiančio lietaus penktadienio vakarą link salės traukė šimtai žmonių.

G. Puccini muzika, įspūdingi solistų balsai, užburiantys kostiumai ir unikaliai 1950-ųjų Paryžiaus atmosferą atkurianti scenografija – visa tai žiūrovus nunešė į jaudinantį „Bohemos“ pasaulį.

„Mūsų visų tikslas – kad spektaklis būtų genialus, jis negali būti tik geras – tai reikštų, kad jis vidutiniškas. Dėl tokio neverta būtų dirbti dieną ir naktį, suvilti žmonių iš viso pasaulio“, – premjeros išvakarėse operos sėkme buvo tikra jos režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Prieš dešimtmetį meteoru įsirėžusi į lietuviškos operos padangę ir joje išdeginusi „bohemiečių“ vardą „Bohema“ į pajūrį atkeliavo tokia pat stulbinanti, tačiau kartu ir neatpažįstama. „Kaskart, net po nedidelės pertraukos grįžęs prie kūrinio, jame išgirsti naujų dalykų. Kažką atrandi, kažką supranti naujai ar kitaip“, - sakė šįkart spektaklį statęs talentingas operos režisierius Gediminas Šeduikis, kurį D. Ibelhauptaitė su džiaugsmu vadina lygiaverčiu kūrybos partneriu.

Pagrindinių „Bohemos“ herojų vardais Palangoje puošėsi naujos kartos operos žvaigždės – Merūnas Vitulskis ir šį pavasarį „Auksiniu scenomis kryžiumi“ apdovanota Viktorija Miškūnaitė. Įspūdingai pasirodė Aistė Pilibavičiūtė, Mindaugas Rojus, kiti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai.

Išskirtinius, personažų asmenybes atspindinčius ir papildančius kostiumus kūrė dizaineris Juozas Statkevičius, scenografiją britas Dickas Birdas. Operą dirigavo dirigentas Tomas Ambrozaitis. G. Puccini opera „Bohema“ Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pradėjo festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“.

Jausmingas operos siužetas, perteiktas įtaigia solistų vaidyba ir įstabiais balsais nepaliko abejingų – spektaklio pabaigoje brauktos ašaros ir skambėjo galinga plojimų banga.

„Bohemos“ premjera subūrė pilną salę žmonių ne tik iš regiono, bet ir iš visos Lietuvos. Jų gretose ir daugybė žymių veidų iš verslo, politikos, meno pasaulio.

Pasak Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atstovų, bilietų į premjerinius „Bohemos“ spektaklius jau nebėra. Visi, norintys pamatyti dešimtmečio opera Klaipėdoje jau dabar tituluojamą „Bohemą“, tai galės padaryti spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuvyle

nuvyle portretas
O as daugiau tikejaus is toooookios rezisieres. Banalus siuzetas, neitikinanti meile seile, per mikrafonus balsai tapo sintetiniai,nesuvirpino jokiu stygu. Atpirko viska tik masine scena ir kostiumai - vienareiksmiskai Juozukas genijus. Masine scena tobula. Bet pradzia ir pabaiga, zinokit, monotoniskos ir nuobodzios, artistai statiski ir neturintys ka veikt. Daznai nusisuke nuo ziurovu, - tipo ju cia ner. Ispustas reikalas, iki tobulumo ir tokiu ditirambu tai toli. Jau kai isikanda kazka girt, dazyt viena spalva, tai ir maliavoja. Jokiu kritiniu straipsniu. kad tik nesprogtu nuo nepelnytu pagyru. Nes is tokio veikalo nieko ir neispausi daugiau - pamete mergele rakta, o cia jo beieskant ir meile sast istiko. Nusprogt gali.

Dijana

Dijana  portretas
Nuostabus kūrinys, daugiau tokių pastatymų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių