Į sceną grįžta legendinė bliuzroko grupė „Kontrabanda“

  • Teksto dydis:

Margaspalvė Jūros šventės renginių programa penktadienio vakarą publikai pateiks staigmeną – po kelerių metų pertraukos į sceną sugrįš legendinė klaipėdiečių bliuzroko grupė „Kontrabanda“, 21 val. koncertuosianti Teatro aikštėje.

„Kontrabanda“, susibūrusi daugiau nei prieš 20 metų, grįžta atsinaujinusi, bet su savo lyderiu Gintaru Grajausku priešakyje. Buvusį gitaristą Vilių Ančerį pakeitė kitas klaipėdietis – Andrejus Dvorakovskis, Kęstučio Bublio mušamųjų skambesį papildys perkusija grojantis Dovydas Grajauskas. Prie grupės prisijungė ir kadaise kartu grupėje „Rokfeleriai“ grojęs saksofono meistras Arvydas Jakubėnas.

Teatro aikštės scenoje publika išgirs jau pamėgtus ir andergraundo hitais tapusius grupės kūrinius – „Šeštos palatos bliuzas“, „Liga“, „Varge varge, vajė vajė“, „Terorozauro bliuzas“, taip pat ir kelias visiškai naujas dainas.

Klaipėdiečių „Kontrabanda“, suburta bosine gitara grojančio bei tekstus kuriančio ir dainuojančio žinomo poeto G.Grajausko, yra savotiškas uostamiesčio fenomenas.

Tai viena mįslingiausių ir nenuspėjamiausių Lietuvos scenos grupių. Susikūrusi bene 1990-aisiais, nuo 1993-iųjų grupė įrašė penkis albumus, iš kurių tik vienas („Blūdas“) buvo išleistas „legaliai“. Visi likusieji albumai išleisti minimaliais tiražais neoficialiose andergraundo leidyklose – kaip vėliau paaiškėjo, iš tiesų niekada ir neegzistavusiose („Old Bones Records“). 2008-siais „Kontrabanda“ tapo viena pirmųjų lietuviškų grupių, išradingai pasinaudojusių savo gerbėjų parama ir interneto teikiamomis galimybėmis, kai savo jėgomis išleido naują albumą „Gyv(a)i“, kurį gerbėjai galėjo užsisakyti iš anksto.

Grupės koncertinių pasirodymų maršrutai nusidriekė nuo Geteborgo, Kopenhagos poezijos festivalių iki Konrado Adenauerio fondo vasaros festivalio Berlyne, nuo nelegalumo prieskonį turinčių koncertų mažyčiuose Lietuvos miesteliuose iki koncerto, skirto Jimi Hendrixo jubiliejui Maskvoje.

Nuo 2002 m. grupė vadinosi „Rokfeleriai“ ir grojo džiazroką, o 2006 m. vėl grįžo prie ankstesnio pavadinimo bei stiliaus. Maištininkų reputacija liko nesutepta – jie niekam neparsidavė ir su niekuo neflirtavo. „Rokfeleriai“ yra išleidę du albumus, „Kontrabanda“ – keturis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nei čia Bibis, nei čia Kingas

Nei čia Bibis, nei čia Kingas portretas
Jei tu, Bibi, nežinai, tai dar nieko nereiškia. Visai nieko. :)

to AK

to AK portretas
Sakiau gi. :)

Bibi Kingas

Bibi Kingas portretas
Legendinė? O kokios legendos apie aną sklando? Gal kas žino jų dainuškas?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių