Į Lietuvą grįžta dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“

  • Teksto dydis:

Ruduo be poezijos ir muzikos? Būtų tiesiog neatleistina! Taigi, jau spalio 19–22 dienomis į visų muzikos mylėtojų širdis 14-ąjį kartą pasibels tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,Tai – aš“.

Vilniaus mokytojų namų organizuojamas festivalis gerbėjams žada daug gerų emocijų, netikėtų susitikimų ir įspūdingų pasirodymų.

Laikantis gražios tradicijos, festivalio atidarymo scena užleidžiama pradedantiesiems muzikos ir poezijos kūrėjams. Spalio 19 dieną Vilniaus mokytojų namų Svetainėje vyks iš legendinių „Naktinėjimų“ išaugęs dainuojamosios poezijos vakaras „Akustiniai reikalai – tekstų formos“, kuriame tekstai išreiškiami ir muzikiniu skambesiu, ir gyvu žodžiu. Čia savo kūryba dalinsis trys jauni muzikos atlikėjai ir net devyni jaunieji poetai.

Pagrindinė ištikimų gerbėjų ratą spėjusio suburti festivalio programa prasidės nepamirštamu daugiakultūriniu skambesiu – visas būrys skirtingų šalių atlikėjų Šv. Kotrynos bažnyčioje muzikos garsais žada pasibelsti į klausytojų jausmus ir mintis. Prancūzas Fredericas Bobinas, airė Emma O‘Reilly, belgas Jozef Sercu – šie talentingi kūrėjai kartu su Lietuvos žvaigždėmis Justu Terteliu, Gediminu Storpirščiu, Laura Remeikiene, grupe „Kūjeliai“, Mindaugu Briedžiu ir jo grupe vienam vakarui suvienys jėgas bei padovanos tarptautinį prieskonį turinčią programą „Iš visos širdies, iš plačiojo pasaulio“, į klausytoją prabilsiančią skirtingomis kalbomis.

Išgirsti užsienio šalių atlikėjų kūrybos, prisiliesti prie etninės kultūros pakvies ir kitas ypatingas festivalio koncertas „Muzika iš šaknų“. Čia į koncerto sceną lips dainų autoriai ir atlikėjai, kurie kūrybinio peno semiasi iš savo bei kitų tautų etninės kultūros. Publiką džiugins žymiojo lenkų kompozitoriaus ir atlikėjo Mieczislawo Litwinski melodijos, paremtos lenkų ir rytų kultūros palikimu, taip pat amerikiečio Paul Cataldo „american folk & country“ stiliaus elementų turintys kūriniai. Jau ne pirmus metus į festivalį atvykstantis atlikėjas iš Ukrainos Viktoras Pashnykas, kurio kūryba paremta Ukrainos folkloru, klausytojus šildys subtiliais bandūros garsais, o Lietuvai koncerte atstovaus atlikėjos Liucija Vaicenavičiūtė bei Žemyna Trinkūnaitė.

Šviesias rudens akimirkas dovanosiantis ,,Tai – aš“ nepamirš ir pačių mažiausiųjų – šiemet bardai muzika išradingai kreipsis ne tik į tėvelius, bet ir į vaikus. Koncertas „Bardai vaikams. Dainuoja visi!“ puikiai pateisins savo pavadinimą, nes muzikuoti bus kviečiami visi – ne tik rimti dėdės ir tetos bardai, bet ir vaikai, jų tėvai, močiutės ir seneliai, mokytojai bei auklės. Kartu dainuos ir improvizuos paršiukai, drambliukai, žirgeliai, katinėliai – šypsena garantuota.

Festivalį uždaryti įspūdingu koncertu „Nenusigąsk, tai – aš“ patikėta ryškiausioms Lietuvos dainuojamosios poezijos scenos žvaigždėms. Šv. Kotrynos bažnyčioje klausytojai išgirs Andrių Kulikauską, žadantį pradžiuginti publiką ne tik visiems puikiai žinomais, bet ir naujais kūriniais. Nepamirštamą muzikinį tėvo ir sūnaus susitikimą dovanos Saulius ir Jokūbas Bareikiai, o Andrius Kaniava džiugins šiltu ir jaukiu pasirodymu. Šiemet prie scenos grandų prisijungs ir jauna, tačiau jau spėjusi žiūrovų simpatijų užsitarnauti dainininkė Bjelle.

Kaip ir kasmet ,,Tai – aš“ neapsiribos tik sostine – įvairių atlikėjų koncertus klausytojai galės išgirsti Gargžduose, Skapiškyje ir Rygoje.

Bilietus platina www.bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių