Į Lietuvą atvyksta pasaulinio garso violončelininkas S. Schraderis

Pasaulinio garso violončelininkas - Stephan Schrader (Stefanas Šraderis) - atkeliauja į Lietuvą įrodyti muzikos nemirtingumą prieš laiką!

Muzika spalvinantis violončelininkas mėgsta eksperimentuoti, tačiau ypatingą svarbą gyvenime teikia Johann Sebastian Bach kūrybai, kuri jį lydi visą gyvenimą ir būtent šešias Bacho siuitas (per vieną vakarą!), kurios yra priskiriamos kūrinių, skirtų violončelei, aukso fondui, įvairiapusiškasis muzikantas dovanos klausytojams Druskininkuose ir Vilniuje!

1710 metais pagaminta violončele griežiantis Stephan Schrader J.S.Bacho siuitas apibūdina kaip itin savitas, kurioms itin būdingas individualumas: „Preliudija ir ją sekantys penki šokiai, mums demonstruoja vieno charakterio skirtingus aspektus. Šie šeši charakteriai papildo vienas kitą kaip tos pačios šeimos nariai. Praleisti laiką kartu su šia šeima – tai stebuklinga dovana violončelininkui ir muzikos draugams…”.

Smalsiausias Vokietijos violončelininkas Stephan Schrader studijavo Detmolde ir Paryžiuje (pas Morice Gerdoną), tobulinosi pas tokius meistrus, kaip Ralphas Kirshboumas ir Daniilas Shafranas. Šiuo metu kolegų itin vertinamas muzikantas ne tik dėsto Bremeno konservatorijoje, bet ir aktyviai koncertuoja su įžymiu baroko muzikos ansambliu „Parnassi Musici“ (su šiuo ansambliu jis koncertavo 2007 metais Vilniuje šv. Kotrynos bažnyčioje) bei su tokiomis garsenybėmis kaip Paavo Jarvi‘s, Trevor‘as Pinnock‘as, Roger‘is Norrington‘as, Toonas Koopman‘as, Daniel‘as Harding‘as, Heinrich‘as Sciff‘as ir kitais.

Šią šešių Bach siuitų programą, atliekamą per vieną vakarą, šiemet Šraderis pristato Vokietijos miestuose, Ispanijoje, Danijoje, Paryžiuje ir Lietuvoje. Kviečiame prie Stefano Šhraderio europinio turo prisijungti 2013 m. liepos 9 d. Druskininkuose (Eglės sanatorijos koncertų salėje, kur bilietus galima užsisakyti muz@muz.lt arba įsigyti prieš koncertą) ir 2013 m. liepos 10 d. Vilniuje (Piano.lt koncertų salėje - Bilietus platina TIKETA).

Daugiau informacijos www.piano.lt puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių