„Gyvenime“ – vienas geriausių pasaulio tenorų J. Calleja

  • Teksto dydis:

Jeigu nuskridę į Maltą bet kurio vietos gyventojo paklausite, kur gyvena Josephas Calleja, be vargo sužinosite tikslų adresą. 38-erių vyras – neabejotinai garsiausias pasaulyje maltietis, populiaresnis ir už prezidentą, ir už premjerą.

Juo didžiuojasi kiekvienas salos gyventojas, nes J. Calleja vadinamas vienu geriausių šių laikų tenorų. Ne mažiau maltiečiams svarbu, kad jis niekada nepamiršta pabrėžti savo kilmės.

Kritikai vieningai liaupsina solisto techniką ir nuoširdumą. Solistas juokiasi, kad savo giminėje jaučiasi tarsi balta varna. „Mano mamos ir sesers balsai tiesiog siaubingi. Juokaujame, kad visą talentą iš jų susirinkau aš, todėl dabar dainuoju už visus tris. O jeigu rimtai, turiu muzikalių pusbrolių, kurie groja įvairiais instrumentais. Mano močiutė iš mamos pusės buvo puikus mecosopranas. Tačiau žinote, tenoro balsas visai kas kita. Tai – liga“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams kalbėjo J. Calleja..

Kai tau sekasi, būtinai atsiras ir priešų. Kartais žmonės tiesiog negali pakęsti fakto, kad tu kažko pasiekei.

Ši „liga“ arba, kitaip tariant, nepaprastas talentas bei atkaklus darbas Josephą atvedė į karjeros aukštumas. Per devyniolika metų jis tapo vienu geidžiamiausių Europos ir Jungtinių Amerikos Valstijų teatrų solistu, kurio dainavimas sužavėjo daugybę ryškiausių pasaulio asmenybių nuo Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II ir sosto įpėdinio princo Charleso, Amerikos prezidento George'o Busho tėvo ir valstybės sekretoriaus Johno Kerry, iki Holivudo žvaigždžių Glen Close bei Kathy Bates, reperio Snoop Doggo ir grupės „Pink Floyd“ nario Rogerio Waterso.

Tačiau, kad ir kur likimas nuneštų, J. Calleja, vos radęs kelias laisvas dienas būtinai sugrįžta į gimtąją Maltą, kurią vadina savo vieninteliais namais. Josephas gyvena ramiame Melihos miestelyje, prabangiuose apartamentuose, iš kurių atsiveria nuostabus vaizdas į Viduržemio jūrą. Šiuose namuose operos dainininkas svetingai priėmė ir LRT gyvenimo būdo laidos „Gyvenimas“ kūrybinę grupę. Užkūręs židinį, kuris Maltoje yra didžiulė retenybė, žurnalistams iš Lietuvos J. Calleja papasakojo apie dar trylikos pamatytą filmą „Didysis Karuzo“, kuriame legendinis dainininkas Mario Lanza atliko populiariausias italų dainas ir jomis jaunojo maltiečio širdyje visam gyvenimui įžiebė aistrą muzikai.

Nors kelias į pripažinimą nebuvo lengvas, o dar sunkiau – išsilaikyti viršūnėje. „Kai tau sekasi, būtinai atsiras ir priešų. Kartais žmonės tiesiog negali pakęsti fakto, kad tu kažko pasiekei. Net jeigu niekur nebuvai su jais susidūręs, jie vis tiek pavydės. Kas mane labiausiai nustebino, tai supratimas, kad net ir kur kas turtingesni žmonės, kurie turi daug daugiau nei aš, trokšta mano sėkmės. Jie nelaimingi, kad turi viską, kaip ir tie, kurie nekenčia, nes neturi nieko. Tai, deja, žmonijos liga, su kuria susiduri bet kur. Aš stengiuosi tokius dalykus ignoruoti. Gyvenimas per trumpas, kad imčiau į širdį“, – liūdnai šyptelėjo tenoras.

Jis ne iš nuogirdų žino, kaip blogos mintys gali paveikti žmogaus gyvenimą. Jo paties tėvas daugelį metų gėrė vaistus nuo depresijos. Galiausiai jie sugraužė sveikatą ir jis mirė. Tai Josephui tapo didžiule gyvenimo pamoka, kuria išskirtiniame interviu jis pasidalins su LRT laidos „Gyvenimas“ žiūrovais jau šį vakarą 19.30 val. Laidos vedėjas Edvardas Žičkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių