„Gustavo nuotykiai“ – didžiajame ekrane

Pirmoji lietuviška kompiuterinės animacijos kino juosta, „Gustavo nuotykiai“, jau rudenį pasieks Lietuvos kino teatrus. Pagrindinis herojus, specialusis korespondentas Gustavas lietuviams puikiai pažįstamas iš populiarios laidos „Gustavo enciklopedija“. Naująją, visai šeimai skirtą juostą kuria būtent šios laidos autoriai ir kino filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas bei kompiuterinės grafikos studija OKTA.

Po beveik dviejų metų nuo darbų prie filmo pradžios, šiandien pirmą kartą žiūrovai gali žvilgtelėti į trumpą filmo anonsą, kuriame galima akies krašteliu žvilgtelėti į keletą būsimų „Gustavo nuotykių“ kadrų. 

Kuriant animacinį filmą Lietuvoje  naudojama moderniausia kompiuterinė technika, prie jos dirba Lietuvos kompiuterinės grafikos specialistai, dirbę ir prie užsienietiškų kompiuterinių žaidimų bei filmų projektų. Pasak filmo autorių, iki šiol nė vieni Lietuvos kino menininkai nebuvo užsimoję sukurti tokio masto animacinio filmo. Anksčiau tokios galimybės buvo įmanomos tik Holivude, tačiau iššūkį priėmė talentingi kompiuterinės grafikos specialistai „OKTA Studio“. Jie „Gustavo nuotykiams“ skyrė beveik dvejus metus ir dirbs prie juostos iki pat kino filmo premjeros rudenį.

Pirmuoju nepriklausomos Lietuvos kompiuterinės animacijos pilnametražiu filmu tapsiantys „Gustavo nuotykiai“ pakvies mažus ir didelius į įspūdingą kelionę. Drauge su puikiai pažįstamais veikėjais, tokiais kaip  Baronas Miunhauzenas, kapitonas Nemo ar Robinzonas Kruzas, pagrindiniai filmo herojai, korespondentas Gustavas ir profesorius Velykis Kalėdauskas-Kučys, aiškinsis įvairiausias įdomybes.

Fantastiški nuotykiai ir pažinimo džiaugsmas pavers kelionę į kiną tikru džiaugsmu visai šeimai. Juolab „Gustavo nuotykiai“ turės ir tautinės dvasios, pagarbos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorijai. Svarbiausias filmo personažų tikslas – į gimtąjį kraštą pargabenti istorinę tautos relikviją. Tam prireiks apkeliauti daugybę įvairiausių kampelių, įveikti kliūtis žemėje, perskrosti vandenyno platybes, dangaus tolius ir net tamsias kosmoso erdves.

Skirtingai nuo televizijos laidos „Gustavo enciklopedija“, kino filme žiūrovai išvys ne tik pažįstamus Gustavo, Kalėdausko ar Nykštuko Beno personažus, bet dar ir didelį būrį kitų spalvingų herojų, kuriuos įkūnijo Lietuvos kino, teatro ir muzikos pasaulio žvaigždės.

Televizijoje jau beveik 20 metų gyvuojanti laida „Gustavo enciklopedija“ virtusi stulbinančiais, pozityviais ir linksmais „Gustavo nuotykiais“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau nuo šių metų spalio 17 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių